ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν rapid τεστ μετά τις νέες χαλαρώσεις - Όσα είπε για τις επαναλοιμώξεις

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν rapid τεστ μετά τις νέες χαλαρώσεις - Όσα είπε για τις επαναλοιμώξεις

Δεν είναι κάτι φυσιολογικό οι επαναλοιμώξεις, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ενώ παράλληλα σημείωσε πως στα προηγούμενα κύματα δεν παρατηρήθηκαν.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε ότι η ανοσία που παράγεται δεν είναι έντονη και γι αυτό τον λόγο κάποιος μπορεί να επαναμολυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα τόνισε πως δεν γνωρίζουμε αν οφείλονται οι αρχικές στην «Όμικρον» και άλλες στην «Όμικρον» δυο.

Ενθαρρυντικό χαρακτήρισε όμως το γεγονός ότι αρχίσαμε να κατεβαίνουμε σταδιακά σε αριθμό λοιμώξεων, κάτι που μπορεί να οφείλεται στις θερμοκρασίες που έχουν πέσει αισθητά το τελευταίο διάστημα, πράγμα που όπως είπε θα επιτρέψει να «πετάξουμε» τις μάσκες στους εξωτερικούς, τουλάχιστον, χώρους.

Επιβεβαίωσε ωστόσο για άλλη μια φορά την εισήγηση να λιγοστέψουν τεστ και να γίνονται πιο εστιασμένα, όπως σε κλειστές δομές, όπως σχολεία, γηροκομεία και στρατόπεδα, αλλά και για όσους έχουν συμπτώματα.

Κλείνοντας όμως έδωσε την δική του πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο όπως είπε θα είναι καλύτερο, καθώς , η Δέλτα, η οποία ήταν στο στέλεχος που προκαλούσε πρόβλημα, έχει εκλείψει., εντούτοις όπως είπε πως δεν γνωρίζουμε πώς θα συμπεριφερθεί η Όμικρον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top