ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτώ λεωφορεία με μαθητές διαμαρτυρόμενοι για τα τετράμηνα αναχώρησαν από την Πάφο

Οκτώ λεωφορεία με μαθητές διαμαρτυρόμενοι για τα τετράμηνα αναχώρησαν από την Πάφο

Οκτώ λεωφορεία με μαθητές αναχώρησαν το πρωί από την Πάφο εκ των οποίων έξι από την Πάφο το κέντρο και την αστική περιοχή, ένα από το Πολέμι και ένα από την Πόλη Χρυσοχούς προκειμένου να μεταβούν στην Λευκωσία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και να διαμαρτυρηθούν για τα τετράμηνα.

Σύμφωνα με τον Βοηθό αστυνομικό διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου τα αυτοκίνητα αυτά ελέγχθηκαν από την Αστυνομία για την ασφάλεια των μαθητών καθώς επίσης έγιναν σχολαστικές έρευνες για την ύπαρξη κροτίδων σε μια προσπάθεια αποτροπής της χρήσης τους. Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως έλεγχος έγινε και για να αποτραπεί η μεταφορά οποιονδήποτε αντικειμένων.

Εξάλλου μαθητές δήλωσαν πως η εκδήλωση διαμαρτυρίας τους εστιάζεται στο θέμα της εφαρμογής των Εξετάσεων Α τετραμήνου, αλλά και στην άρνηση του Υπουργείου, όπως ισχυρίζονται, να αναγνωρίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να λάβει τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα, αλλά και την επιμονή του στη συνέχιση της εφαρμογής ενός θεσμού ο οποίος «έχει θυματοποιήσει χιλιάδες παιδιά, έχει αναστατώσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και δημιούργησε αφόρητη πίεση σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων και ιδιαίτερα οι μαθητές των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών έχουν σημείωσαν πως έχουν δεχθεί τεράστια πίεση κατά τη φετινή σχολική χρονιά, αφού η πανδημία για 3η συνεχή χρονιά, έχει αφήσει τα σημάδια της στην εκπαιδευτική διαδικασία, στα μαθησιακά αποτελέσματα και στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η επίσκεψη Ματαρέλα έναυσμα για ακόμα πιο ουσιαστική ενίσχυση των διμερών σχέσεων»

ΠτΔ: «Η επίσκεψη Ματαρέλα έναυσμα για ακόμα πιο ουσιαστική ενίσχυση των διμερών σχέσεων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε απόψε, στο Προεδρικό Μέγαρο, επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλλα, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ιταλού Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top