ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σημαντικό είναι η κυριαρχία και το ψευδοκράτος, δήλωσε ο Τατάρ

Το σημαντικό είναι η κυριαρχία και το ψευδοκράτος, δήλωσε ο Τατάρ

Το σημαντικό είναι η κυριαρχία, το «κράτος» μας, η νέα πολιτική που ακολουθείται στο Κυπριακό, οι Τ/κ πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν στη βάση της πολιτικής των δύο κυρίαρχων ίσων κρατών που ζουν πλάι-πλάι, δήλωσε ο Ερρσίν Τατάρ κατά την διάρκεια δενδροφύτευσης στα Κόκκινα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Ταταρ είπε πως μια συμφωνία στην βάση της ομοσπονδίας, μηδέν στρατεύματα, μηδέν εγγυήσεις και απόσυρση της Τουρκίας από το νησί θα είναι η «μεγαλύτερη προδοσία» στον μεγάλο αγώνα που διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ευχήθηκε να μην έρθει στην ατζέντα κάτι τέτοιο από εδώ και μπρος.

Υποστηρίζοντας ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η παρουσία του τουρκικού στρατού είναι η μοναδική εγγύηση για να ζουν με ειρήνη, ασφάλεια και ηρεμία οι Τούρκοι της Κύπρου, ανέφερε ότι είναι χρήσιμο να υπενθυμίζονται αυτά επειδή το Κυπριακό ακόμα βρίσκεται στην ατζέντα της διεθνούς κοινότητας.

Επανέλαβε ότι η νέα τους πολιτική εφαρμόζεται με την πλήρη στήριξη της Τουρκίας και υποστήριξε ότι ο κόσμος το εκτιμά αυτό.

Εκφράζοντας την άποψη ότι «οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις», κατά την έκφρασή του, άφησαν μόνη την Ουκρανία, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «εμείς δεν πρόκειται ποτέ να ρισκάρουμε το μέλλον μας».

Εξάλλου ο «πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της «επιτροπής προώθησης του Ιδρύματος Ενίσχυσης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων» στην κατεχόμενη Κύπρο. Υποστήριξε ότι έκαναν πατρίδα τους αυτά τα χώματα με το αίμα των «αγωνιστών» και των Τούρκων στρατιωτών και πρόσθεσε ότι σήμερα υπερασπίζονται το μέλλον και την ανεξαρτησίας τους, αξίες τις οποίες χαρακτήρισε πολύ σημαντικές.

Σημειώνοντας ότι θέλουν αφοπλισμό σε όλο τον κόσμο και δεν θέλουν να γίνονται πόλεμοι όμως συνεχίζονται οι πόλεμοι, ο Τορέ ανέφερε ότι κάποιες ισχυρές χώρες προσπαθούν να διοικήσουν κάποιες άλλες χώρες με την στρατιωτική τους ισχύ και με οικονομικές κυρώσεις.

Υποστηρίζοντας ότι το πιο εμφανές παράδειγμα γι’ αυτό συμβαίνει στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, ο Τορέ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία πάντοτε ήταν αποτρεπτική δύναμη στην περιοχή και ο σημαντικότερος λόγος γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι διαθέτει έναν ισχυρό στρατό.

Στις δικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της «επιτροπής», Ταλίπ Σαντζιάρ είπε ότι διεξάγονται σημαντικές προσπάθειες για ανάπτυξη της ντόπιας και εθνικής αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

Σημειώνοντας ότι στους κόλπους του ιδρύματος βρίσκονται μεγάλες εταιρείες όπως η Roketsan και η Aselsan, ο κ. κ. Σαντζιάρ ανέφερε ότι η Τουρκία παράγει μόνη της πολλά στρατιωτικά μέσα, όπως επιθετικά ελικόπτερα και μη επανδρωμένα πτητικά μέσα.

Αναφέροντας ότι πραγματοποίησαν στην «βουλή» την πρώτη τους επίσκεψη μετά το άνοιγμα γραφείου στα κατεχόμενα, ο κ.Σαντζιάρ είπε ότι όσο πιο ισχυρή είναι στα αμυντικά μέσα η Τουρκία το ίδιο ισχυρή θα είναι και το ψευδοκράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top