Ανακοινώθηκαν 10.858 κρούσματα κορωνοϊού και 76 νέοι θάνατοι στην Ελλάδα την Πέμπτη

Ανακοινώθηκαν 10.858 κρούσματα κορωνοϊού και 76 νέοι θάνατοι στην Ελλάδα την Πέμπτη

Την καταγραφή 10.858 κρουσμάτων κορωνοϊού και 76 νέων θανάτων στην Ελλάδα, κατά το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, στη σημερινή του ενημέρωση.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων στη χώρα που νόσησαν από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 3.137.714, εκ των οποίων το 49,1% είναι άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 200 ενώ από την αρχή της πανδημίας ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 118.270.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.968 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 359, με διάμεση ηλικιία αυτών τα 69 έτη. To 91,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 207 (57,66%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 152 (42,34%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.496 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 382, με μέσο όρο εισαγωγών του επταημέρου τους 404 ασθενείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.