Ανακοινώθηκαν 10.858 κρούσματα κορωνοϊού και 76 νέοι θάνατοι στην Ελλάδα την Πέμπτη

Ανακοινώθηκαν 10.858 κρούσματα κορωνοϊού και 76 νέοι θάνατοι στην Ελλάδα την Πέμπτη

Την καταγραφή 10.858 κρουσμάτων κορωνοϊού και 76 νέων θανάτων στην Ελλάδα, κατά το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, στη σημερινή του ενημέρωση.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων στη χώρα που νόσησαν από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 3.137.714, εκ των οποίων το 49,1% είναι άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 200 ενώ από την αρχή της πανδημίας ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 118.270.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.968 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 359, με διάμεση ηλικιία αυτών τα 69 έτη. To 91,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 207 (57,66%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 152 (42,34%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.496 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 382, με μέσο όρο εισαγωγών του επταημέρου τους 404 ασθενείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE