ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Έτσι θα είναι το φετινό Πάσχα – Όσα είπε για το νέο στέλεχος του ιού

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Έτσι θα είναι το φετινό Πάσχα – Όσα είπε για το νέο στέλεχος του ιού

Παρόλο που επιστρέφουμε στην κανονικότητα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ιός ζει ανάμεσα μας, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Sigma «Πρωτοσέλιδο», ο Δρ. Καραγιάννης σχολίασε τις χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν χθες, ενώ την ίδια ώρα μίλησε και για το φετινό Πάσχα.

Σε ερώτηση που αφορούσε την πλήρη άρση των μέτρων απάντησε: «Την Αγία Εβδομάδα θα γίνει ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας και αναλόγως είτε θα μείνουμε όπως είμαστε είτε θα προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από την επιδημιολογική εικόνα».

Σε ό,τι αφορά την μείωση της καραντίνας, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας είπε πως αυτή η απόφαση πάρθηκε νοουμένου ότι ένα άτομο την έβδομη ημέρα της λοίμωξης δεν μεταδίδει γιατί έχει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ιού.

«Το καλοκαίρι αναμένεται να πέσουν τα κρούσματα σε αρκετά χαμηλό επίπεδο, αλλά για μηδενικά κρούσματα δεν το βλέπω» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήδη έχει ανακοινωθεί νέο στέλεχος από το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι ανα-συνδυασμός των δύο Όμικρον παραλλαγών και έχει ονομαστεί ΧΕ.», συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top