ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένος κατά 15% ο φετινός Απρίλιος σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019

Αυξημένος κατά 15% ο φετινός Απρίλιος σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019

Εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι ενδείξεις που προδιαγράφονται από τον Απρίλιο όσον αφορά την φετινή καλοκαιρινή τουριστική κίνηση είναι άκρως ενθαρρυντικές, παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει η αβεβαιότητα του πολέμου, αλλά και ο βραχνάς της πανδημίας.

Το γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία κι ευοίωνες προοπτικές για την καλύτερη τουριστική χρονιά τουλάχιστον της τελευταίας τριετίας είναι η δυναμική επιστροφή της μεγάλης αγοράς της Βρετανίας, την ίδια ώρα που φαίνεται να ξεπροβάλλουν κι άλλες μεγάλες ευρωπαικές αγορές, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία, χώρες οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια δεν έστελναν μεγάλους αριθμούς επισκεπτών στο νησί μας.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου Βίκτορ Μαντοβάνη δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι σύμφωνα με τις αφίξεις – κρατήσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα, η τουριστική κίνηση τον φετινό Απρίλιο θα παρουσιάσει αύξηση περίπου 15% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, δηλαδή τη χρονιά πριν από την πανδημία. Όπως εξήγησε, η αύξηση αυτή αφορά κυρίως τις αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, εκτός φυσικά από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Όσον αφορά, δε, την εβδομάδα που είναι το Πάσχα των Καθολικών, ο κ.Μαντοβάνη είπε ότι η αύξηση στις αφίξεις θα πλησιάσει το 30% σε σχέση πάντοτε με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. «Ο κυριότερος λόγος της αύξησης που παρατηρείται φέτος είναι η δίψα του κόσμου για ταξίδια μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω κορωνοιού. Μάλιστα, εάν δεν υπήρχε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η αύξηση στις αφίξεις ξένων περιηγητών θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, διότι ένας πόλεμος πάντοτε δημιουργεί μία οικονομική αβεβαιότητα. Φαίνεται, όμως, ότι η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία δεν επηρεάζει και τόσο τη θέληση των Ευρωπαίων για ταξίδια μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας», σημείωσε ο κ.Μαντοβάνη, ο οποίος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής οι κρατήσεις από Ρωσία και Ουκρανία όσον αφορά τον οργανωμένο τουρισμό είναι μηδαμινές.

Τη μερίδα του λέοντος από τις αυξημένες αφίξεις Ευρωπαίων τουριστών τον Απρίλιο θα έχουν η ελεύθερη Αμμόχωστος και η Πάφος, ενώ θα επωφεληθεί και η Λάρνακα. Ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου ανέφερε ότι οι μεγάλες «εκπλήξεις» φέτος όσον αφορά την προσέλκυση οργανωμένου τουρισμού στην Κύπρο είναι η Γαλλία και η Ιταλία. Και τούτο, όπως εξήγησε, διότι από τις συγκεκριμένες χώρες παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των πτήσεων προς και από το νησί μας.

Πρόκειται για χώρες, οι οποίες στο παρελθόν δεν είχαν και τις στενότερες τουριστικές σχέσεις με την Κύπρο. Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει τους φετινούς ταξιδιώτες είναι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Όπως εξήγησε ο Βίκτωρ Μαντοβάνη, ενώ τα χρόνια πριν τον κορωνοϊό τέτοια εποχή (δηλαδή την άνοιξη) οι ταξιδιώτες προέβαιναν σε κρατήσεις που αφορούσαν διακοπές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φέτος παρατηρείται το φαινόμενο οι κρατήσεις που γίνονται αυτό τον μήνα να αφορούν διακοπές τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Και αυτό, όπως ανέφερε, εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει λόγω του πολέμου και της πανδημίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top