ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία τη Δευτέρα στον «δήμο» Αμμοχώστου και σε «τμήματα» του «δημοσίου» στα κατεχόμενα

Απεργία τη Δευτέρα στον «δήμο» Αμμοχώστου και σε «τμήματα» του «δημοσίου» στα κατεχόμενα

Με σύνθημα «Η παραίτηση είναι αρετή», οι εργαζόμενοι στον «δήμο» Αμμοχώστο κατήλθαν και τη Δευτέρα σε απεργία για την μη πληρωμή μισθών Μαρτίου και υπερωριών καλώντας τον «δήμαρχο», Ισμαήλ Αρτέρ να παραιτηθεί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι «δημοτικοί» υπάλληλοι μαζεύτηκαν στον κυκλικό κόμβο πλησίον του «δημαρχείου» το πρωί της Δευτέρας και πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα φωνάζοντας «είτε όλοι μαζί, είτε κανένας μας».

Τέσσερις συντεχνίες του «δημοσίου» με την στήριξη της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας κατήλθαν επίσης σήμερα σε απεργία στα «τμήματα εσωτερικών προσόδων και φόρου» και «οδικών μεταφορών» στην Αμμόχωστο και το Τρίκωμο. Το κεντρικό σύνθημα ήταν «Όχι στην εξαφάνιση και την φτώχεια». Οι συνδιαλιστές που μίλησαν σε ένα από τα «τμήματα» σημείωσαν ότι η διαφορά μεταξύ του κατώτατου μισθού και του ορίου φτώχειας είναι μόνο 1059 ΤΛ (64 ευρώ).

Τους λέμε ότι δεν έμεινα αγοραστική δύναμη στον κόσμο και βάζουν πάλι αυξήσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης συντεχνίας «δημοσίων» υπαλλήλων, ΚΤΑΜS, Γκιουβέν Μπεγκιχάμ.

Στο μεταξύ, από την 1η Απριλίου συνεχίζεται και η «Σκοπιά Αντίστασης» εκδήλωση διαμαρτυρίας που άρχισαν νέοι έξω από την «πρωθυπουργία». Οι νέοι έχουν κατασκηνώσει έξω από το κτίριο και σήμερα επρόκειτο να συζητήσουν την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση με ομιλητές τον «δήμαρχο» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί, τον «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ονγκούν Ταλάτ, τον πρόεδρο της συντεχνίας Dev-İş, Κοράλ Ασιάμ, τον «δημοτικό σύμβουλο» της κατεχόμενης Λευκωσίας και μέλος της «επιτροπής αντίστασης», Ουμούτ Οκσιούζ και τον «δημοτικό σύμβουλο» Λευκωσίας, Μουράτ Κανατλί.

Εξάλλου, χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης και το κλείσιμο του «δήμου» τους διοργάνωσαν οι κάτοικοι του κατεχόμενου χωριού Τζιάος. Στην διαμαρτυρία συμμετείχε και ο επικεφαλής της οργάνωσης του «κυβερνώντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας στο χωριό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top