ΔΙΕΘΝΗ

Πλήρες εμπάργκο στις εισαγωγές ενέργειας από Ρωσία θα είχε δραστικές επιπτώσεις στην οικονομία, λένε αξιωματούχοι στη Γερμανία

Πλήρες εμπάργκο στις εισαγωγές ενέργειας από Ρωσία θα είχε δραστικές επιπτώσεις  στην οικονομία, λένε αξιωματούχοι στη Γερμανία

Η ε/φ SZ αναφέρει ότι στη Γερμανία την ώρα που διαμορφώνεται ευρεία συναίνεση υπέρ της αποστολής επιπρόσθετου οπλισμού στην Ουκρανία, αυξάνονται οι φωνές που προειδοποιούν ότι ένα πλήρες εμπάργκο στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία θα είχε δραστικές επιπτώσεις  για την οικονομία. Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW), Michael Hüther, προειδοποίησε, μιλώντας στην κυριακάτικη ε/φ Welt, ότι το πλήρες εμπάργκο στην ενέργεια θα σήμαινε τη στασιμότητα στην παραγωγή σε βασικούς τομείς της οικονομίας για 2,5 χρόνια και θα επηρέαζε σημαντικό μέρος της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Αλλά και ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης, Βίνφριεντ Kρέτσμαν (Κόμμα των Πρασίνων), δήλωσε ότι δεν υπάρχει μια απλή απάντηση στο ζήτημα της άμεσης διακοπής των εισαγωγών φυσικού αερίου.

Ο Κρέτσμαν υπογράμμισε ότι “τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας τα χρηματοδοτήσαμε με τα λάθη του παρελθόντος και αυτό τώρα δεν αναστρέφεται. Η Ουκρανία χρειάζεται γρήγορα όπλα για να αμυνθεί και αυτό είναι τώρα το ζήτημα”.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας, Xουμπέρτους Χέιλ (SPD), δήλωσε στην ε/φ Bild ότι αναμένει πως η οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με χαμηλότερους ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Θα υπάρχει βέβαια ανάπτυξη, υπό την επιφύλαξη όμως ότι ο πόλεμος δεν θα επεκταθεί και ότι «θα συνεχίσουν να υπάρχουν προμήθειες ενέργειας», όπως σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top