ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Με το ΔΗΚΟ σιγά–σιγά φτάνουμε στο δια ταύτα

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Με το ΔΗΚΟ σιγά–σιγά φτάνουμε στο δια ταύτα

Στο τέλος θα διαφανεί το τι θα προκύψει με το ΔΗΚΟ, ανέφερε ο ΓΓ ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάφο και ερωτηθείς για τις προεδρικές εκλογές. Όπως είπε “έχουν συζητήσει αρκετά με το ΔΗΚΟ και σιγά σιγά φτάνουν στο δια ταύτα” .

“Θα επιδιώξουμε την συνέχιση των επαφών και με τα άλλα κόμματα και νομίζω ότι είμαστε κοντά στις αποφάσεις ανάλογα με αυτές τις εξελίξεις”, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που φέρουν το ΑΚΕΛ να απομακρύνεται από το ΔΗΚΟ, ο κ. Στεφάνου είπε πως το τι θα προκύψει θα διαφανεί στο τέλος, αναφέροντας πως αυτή την ώρα “όλα είναι ανοικτά, από την ώρα που ξεκινούσαμε αυτόν τον διάλογο ξέραμε ότι δυο τινά μπορούν να συμβούν”. Είτε, όπως είπε, “να πετύχουμε την προσπάθεια για να έχουμε συνεργασία, ή τελικά να μην μας βγει αυτή η προσπάθεια.

Eπεσήμανε πως και για τα δύο ενδεχόμενα το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο και έχει τις απαντήσεις τους.

Επιπρόσθετα ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως δεν θα βιαστούν να μιλήσουν, λέγοντας πως ακολούθησαν μια τέτοια πρακτική διότι, όπως εξήγησε, όταν προσπαθείς να κάνεις κάτι και την ίδια ώρα συνεχώς σχολιάζεις την σεναριολογία «τελικά δεν βοηθάς ούτε τον εαυτό σου, ούτε και την προσπάθεια που καταβάλλεις».

Είναι για αυτό που είπαμε στον κόσμο ότι “όταν θα έχουμε τις εξελίξεις, θα τις σχολιάσουμε, θα τοποθετηθούμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας και ασφαλώς θα ενημερώσουμε την κοινωνία" αφού πρώτα κάνουμε τις διαδικασίες εντός του κόμματος "γιατί με τους πρώτους που θα διαβουλευτούμε είναι με την βάση του κόμματος”.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως το θέμα των εκλογών αποτελεί θέμα επικαιρότητας. Ξεκινήσαμε, συνέχισε, σε αυτές τις εκλογές πολύ πιο νωρίς την προεδρολογία από ό,τι σε προηγούμενες προεδρικές εκλογές, κάτι που όπως είπε δεν έγινε με δική τους υπαιτιότητα.

Αυτό ανέφερε “ξεκίνησε από εξ υπαιτιότητας του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού που νωρίς νωρίς εξήγγειλε την υποψηφότητά του- δικαίωμα του, το κάθε κόμμα έχει τις δικές του διαδικασίες- εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Συναγερμός. Για αυτό και η προεδρολογία ξεκίνησε νωρίς”.

O ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε πως προχωρούν τα θέματα των προεδρικών εκλογών με βάση το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους που έχουν θέσει “μέσα από συζήτηση με τα κόμματα εκείνα, τα οποία συμμερίζονται την ίδια θέση που και εμείς έχουμε, ότι δηλαδή, η Κύπρος χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται να τερματιστεί η συναγερμική διακυβέρνηση και να έχουμε έναν πρόεδρο με ένα προοδευτικό πρόγραμμα και μια προοδευτική κυβέρνηση”. Όπως είπε, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται διάλογος και επαφή με αυτά τα κόμματα.

Αναφερόμενος σε πολιτική συγκέντρωση στην Πάφο στην οποία ήταν ομιλητής, ο κ. Στεφάνου δήλωσε “πραγματοποιείται αυτή η πολιτική συγκέντρωση για να μιλήσουμε με τον κόσμο για αυτά που συμβαίνουν και δυστυχώς συμβαίνουν πολλά και αρνητικά”.

Στα θέματα που θα αναφερθεί πρόσθεσε είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία που με πολλούς τρόπους, άμεσους και έμμεσους, επηρεάζει και την Κύπρο αλλά και την Πάφο, μια επαρχία που αναπτύσει επιχειρηματική δραστηριότητα και που έχει επηρεαστεί αρνητικά σε πάρα πολλά επίπεδα εξαιτίας της κατάστασης της Ουκρανίας και το θέμα των εκλογών, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top