ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Πότε λέμε αντίο σε όλα τα μέτρα - Έρχεται νέο πολυδύναμο εμβόλιο

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Πότε λέμε αντίο σε όλα τα μέτρα - Έρχεται νέο πολυδύναμο εμβόλιο

Αν όλα πάνε καλά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν αποκλείεται μέχρι τέλος Μαΐου να τερματιστούν όλα τα μέτρα σύμφωνα με τον καθηγητή μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα μεσημέρι», ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε πως τα χθεσινά νούμερα ήταν ενθαρρυντικά, καθώς όπως είπε άλλες φορές η Δευτέρα ήταν η μέρα που ανέβαινε ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Χθες διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα όπως και την Κυριακή και υπήρξε την περασμένη εβδομάδα μια σταδιακή πτώση», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το νέα πολυδύναμο εμβόλιο το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας είπε: «Αν τα αποτελέσματα από τις προκαταρκτικές μελέτες είναι ενθαρρυντικά ίσως να μας επιτρέψει να είμαστε επίσης αισιόδοξοι και εμείς».

Την ίδια ώρα όμως προειδοποίησε ότι το φθινόπωρο θα έχουμε μια νέα έξαρση του κορωνοϊού, «η οποία ελπίζω αν πρόκειται για την όμικρον να μην μας ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE