ΔΙΕΘΝΗ

Όταν παπάς «διάβαζε» τον... ετοιμοθάνατο Τζο Μπάιντεν - Η άγνωστη περιπέτεια της υγείας του

Όταν παπάς «διάβαζε» τον... ετοιμοθάνατο Τζο Μπάιντεν - Η άγνωστη περιπέτεια της υγείας του

Ένα βήμα πριν το θάνατο βρέθηκε ο Τζο Μπάιντεν σε ηλικία 45 ετών, όταν ήταν γερουσιαστής του Ντέλαγουερ. Ο ίδιος δεν ήθελε να παραδεχθεί ότι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, όμως έφτασε στο σημείο να νοσηλευτεί και να τον διαβάσει μέχρι και παπάς, τον οποίο όμως έδιωξε κακήν κακώς η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν.

Την άγνωστη μέχρι σήμερα περιπέτεια της υγείας του φέρνει στο φως μία νέα βιογραφία για την «Πρώτη Kυρία» των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη.

Υπό τον τίτλο «Τζιλ: Η βιογραφία της «Πρώτης Κυρίας», οι συγγραφείς-δημοσιογράφοι του «Associated Press», Τζιλ Πέις και Νταρλίν Σούπερβιλ, αφηγούνται στις σελίδες του βιβλίου ότι, το 1988, ο 45χρονος τότε Μπάιντεν, παραπονιόταν συχνά ότι το κεφάλι του πήγαινε να «σπάσει». Για τους πονοκεφάλους που τον ταλαιπωρούσαν, υπήρξαν φορές που λάμβανε μέχρι και δέκα χάπια την ημέρα.

Η Τζιλ πάντως απορούσε γιατί ο σύζυγός της δεν ήθελε να παραδεχτεί το πρόβλημά υγείας του και δεν έκανε απολύτως τίποτα», όπως εξηγούν οι δύο συγγραφείς. Όπως αναφέρει το περιοδικό «People», ο Μπάιντεν συνέχιζε να αγνοεί το πρόβλημα υγείας του κάνοντας προπόνηση με βάρη. Λίγες ώρες αργότερα, ένιωσε έναν έντονο πονόλαιμο.

Το πρωί που ξύπνησε αισθανόταν τα πόδια του ασήκωτα και την δεξιά πλευρά του μουδιασμένη. Για να μην ανησυχήσει τη σύζυγό του, της είπε ότι έπαθε κάποιο τράβηγμα σε μυ και συνέχισε να εργάζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Λίγες ώρες αργότερα, ο Μπαίντεν κατέρρευσε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Την επομένη, ένιωσε τρομερή αδυναμία και ναυτία, και πάλι όμως επέμενε ότι δεν ήταν τίποτα.

Αφού η Τζιλ συνέχιζε να τον πιέζει ότι πρέπει να πάει στο νοσοκομείο, ο τότε γερουσιαστής Μπάιντεν την άκουσε. Εκεί υποβλήθηκε σε μία σειρά εξετάσεων ενώ η κυρία Μπάιντεν ενημέρωσε τα παιδιά του που είχαν πλήρη άγνοια για την κατάσταση της υγείας του πατέρα τους.

Επιστρέφοντας όμως στο δωμάτιο του συζύγου της, μία νοσοκόμα της είπε να μην μπει καθώς είχε κληθεί ένας παπάς που διάβαζε τον ετοιμοθάνατο ασθενή, όπως της είπε. «Τι; Δεν θα πεθάνει», άρχιζε να φωνάζει η Τζιλ Μπάιντεν και ανοίγοντας την πόρτα ζήτησε από τον παπά να βγει έξω σε έντονο ύφος.

«Βγείτε έξω. Ο σύζυγός μου δεν θα πεθάνει», είπε εμφανώς εκνευρισμένη.

Η ίδια πάντως είχε παραδεχτεί στο παρελθόν ότι γενικά είναι ήρεμος άνθρωπος κι ότι η φωνή που έβαλε στον παπά εξέπληξε ακόμη και την ίδια.

Οι εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί ο Μπάιντεν, έδειξαν ανεύρυσμα κι ότι έπρεπε να μπει να χειρουργηθεί άμεσα, διαφορετικά κινδύνευε η ζωή του.

«Κατέστρεψες την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», είπε η Τζιλ αστειευόμενη στον σύζυγό της καθώς μεταφερόταν σε άλλο νοσοκομείο για να υποβληθεί στην επέμβαση.

Οι συγγενείς του Μπάιντεν μαζεύτηκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να συζητούν για το πώς πρέπει να χειριστούν την υπόθεση. Η Τζιλ τους υπενθύμισε ότι εκείνη είναι η σύζυγός του, άρα οι αποφάσεις είναι δικές της.

«Είναι ο σύζυγός μου. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις», τους είπε. Λίγα λεπτά αργότερα, ο ο μητέρα του Μπάιντεν υπερασπίστηκε τη νύφη της: «Έχει δίκιο. Είναι δική της απόφαση, όχι δική σας».

«Εκείνη τη στιγμή», είπε η Τζιλ, «ένιωσα πραγματικά ότι ήμουν μία Μπάιντεν... παίρνοντας αποφάσεις που θα μας επηρέαζαν όλους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top