ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρούσος: Ενώνουμε δυνάμεις και γινόμαστε η δύναμη των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας στη μάχη τους

Καρούσος: Ενώνουμε δυνάμεις και γινόμαστε η δύναμη των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας στη μάχη τους

Η μάχη ενάντια στον καρκίνο δεν κερδίζεται χωρίς συμμάχους και υποστηρικτές, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, κατά την τελετή έναρξης της 47ης Πορείας Χριστοδούλας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Οι εκδηλώσεις του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου διοργανώνονται υπό το σύνθημα «Γίνε και φέτος η δύναμη των μαχητών της ζωής».

Η Πορεία Χριστοδούλας, που μετά από δύο δύσκολα χρόνια επιστρέφει στην αρχική της μορφή, έχει καταστεί θεσμός στην κυπριακή κοινωνία και έχει τεράστια συμβολή στην απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας προς τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας, σημείωσε ο κ. Καρούσος. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, ο καρκίνος έχει μετατραπεί σε μάστιγα που ταλανίζει όλο και περισσότερους πολίτες, με αρνητικές συνέπειες τόσο για τους ίδιους τους πάσχοντες όσο και για τις οικογένειές τους, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, τα Συστήματα Υγείας και τις οικονομίες των κρατών.

Ως Κυβέρνηση, είπε, λαμβάνουμε σειρά πολιτικών που έχουν στόχο την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου. Ενδεικτικά, ο κ. Καρούσος, μίλησε για τα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου, καθώς και για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του ιού HPV που προσφέρεται δωρεάν στα κορίτσια και τα αγόρια της α’ τάξης Γυμνασίου. Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην επικαιροποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο, ώστε να είναι σε συνάρτηση με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή. Μέσω της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο, υλοποιούνται προγράμματα πρόληψης, λειτουργεί το Κέντρο Μαστού και προωθείται η δημιουργία του Ινστιτούτου Καρκίνου, που επικεντρώνεται στην ολιστική προσέγγιση των ασθενών με καρκίνο από την πρώιμη πρόληψη μέχρι τη θεραπεία και την ανακουφιστική φροντίδα.

Πολύτιμο εταίρο της Κυβέρνησης σε αυτή τη διαρκή προσπάθεια αποτελεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο οποίος δρα επικουρικά και ενισχυτικά μέσα από το έργο του και συνδράμει ουσιαστικά και ευεργετικά στον πυλώνα της ανακουφιστικής φροντίδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρόλου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου είναι η λειτουργία του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», το οποίο επεκτείνεται το επόμενο διάστημα με επιπλέον 10 κλίνες, αναβαθμίζοντας περισσότερο τις ήδη υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Και φέτος, είπε ο κ. Καρούσος, δείχνουμε ξανά την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που μας χαρακτηρίζει ως λαό, ενώνουμε δυνάμεις, στηρίζουμε την οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και γινόμαστε η δύναμη των συνανθρώπων μας που παλεύουν για να βγουν νικητές.

Η έναρξη της Πορείας Χριστοδούλας στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου δόθηκε στον χώρο του Δημαρχείου Δερύνειας με τερματισμό στον Δήμο Σωτήρας και συγκεκριμένα στο Μνημείο Χριστοδούλας του Κύπριου γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη, που έχει ανεγερθεί στον Δήμο, ως ελάχιστη ένδειξη χρέους της κυπριακής κοινωνίας προς τους συνανθρώπους μας που δίνουν τον δύσκολο αγώνα ενάντια στον καρκίνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

«Καμένη γη»: Πέραν των 3000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν από πυρκαγιές στην Πάφο - Χάθηκαν και ζώα

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίουΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου παρέλαβε σήμερα, 19 Ιουνίου 2024, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top