ΔΙΕΘΝΗ

Πτώχευσε ο συνωμοσιολόγος Αλεξ Τζόουνς – Υποστήριζε ότι τα θύματα της σφαγής του Σάντι Χούκ ήταν «ηθοποιοί»

Πτώχευσε ο συνωμοσιολόγος Αλεξ Τζόουνς – Υποστήριζε ότι τα θύματα της σφαγής του Σάντι Χούκ ήταν «ηθοποιοί»

Ο ακροδεξιός ιδιοκτήτης ιστοτόπων υποστήριζε ότι η σφαγή σε σχολείο 20 νηπίων και έξι ενηλίκων το 2012 ήταν σκηνοθετημένη από πολεμίους της οπλοκατοχής - Μηνύσεις σε βάρος του από γονείς των θυμάτων.


Ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς, σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί πολλές αγωγές από γονείς θυμάτων της σφαγής στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ το 2012, κήρυξε σε πτώχευση τον ιστότοπο Infowars, μέσα από τον οποίο διέδιδε τις «θεωρίες» του.

Με την προσφυγή στο «κεφάλαιο 11» του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, ο Τζόουνς μπορεί να παγώσει τις διαδικασίες ενώπιον των αστικών δικαστηρίων, ώστε να του δοθεί χρόνος να αναδιαρθρώσει τις εταιρείες του, οι οποίες μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία.

Ο ιδρυτής του Infowars, ενός ακροδεξιού ιστότοπου που πρόβαλε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, διώκεται εδώ και πολλά χρόνια από τους γονείς των μαθητών του Σάντι Χουκ, στο Νιούτον του Κονέκτικατ που σόκαρε τις ΗΠΑ το 2012. Στο σχολείο έχασαν τη ζωή τους 20 μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού και έξι ενήλικες, δάσκαλοι και εργαζόμενοιθ στο σχολείο.

Ο Τζόουνς υποστήριζε, ωστόσο, ότι η σφαγή ήταν σκηνοθετημένη από αντιπάλους της οπλοκατοχής και ότι παιδιά και γονείς ήταν... ηθοποιοί.

Οι γονείς των μαθητών προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον του Τζόουνς, ζητώντας του να παρουσιάσει λογιστικά έγγραφα, αφού υποστήριζαν ότι κέρδισε εκατομμύρια δολάρια διαδίδοντας τις θεωρίες του. Ο ίδιος παραδέχτηκε κατόπιν δημοσίως ότι οι δολοφονίες των παιδιών ήταν αληθινές.

Ο 48χρονος Τζόουνς διώκεται από δικαστήρια του Τέξας (όπου εδρεύει η εταιρεία του Τζόουνς) και του Κονέκτικατ. Τον Νοέμβριο, μια δικαστής του Κονέκτικατ είπε ότι μπορεί να του επιβληθεί να καταβάλει αποζημιώσεις στους γονείς.

Η κήρυξη πτώχευσης αφορά επίσης τις εταιρείες Alexander (σ.σ. από το πλήρες όνομά του), Jones IWHealth και Prison Planet TV.

Οι οικογένειες των θυμάτων τον Μάρτιο απέρριψαν την πρόταση του Τζόουνς για εξωδικαστικό συμβιβασμό που έφτανε τα 120.000 δολάρια για τις 13 οικογένειες που κινήθηκαν εναντίον του. Όπως σημειώνει το Reuters, οι οικογένειες τόνιζαν ότι η πρόταση είναι ένας ελιγμός του Τζόουνς για να μην αναλάβει τις ευθύνες του για το πώς εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία για να περάσει τις «θεωρίες» του.

Εξαιτίας και συνωμοσιολογικού λόγου του και του λόγου μίσους που εκπέμπει, ο Τζόουνς έχει αποκλειστεί από το Facebook, το Twitter και το YouTube.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top