Τετ-α-τετ Αβέρωφ-Δημητριάδη - Στο επίκεντρο τα θέματα για ναυτιλία στην Κύπρο

Τετ-α-τετ Αβέρωφ-Δημητριάδη - Στο επίκεντρο τα θέματα για ναυτιλία στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα που άπτονται ευρύτερα του τομέα της ναυτιλίας στη χώρα μας και οι τελευταίες εξελίξεις όπως η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, με τον κ. Νεοφύτου να τυγχάνει ενημέρωσης και να χαιρετίζει παράλληλα την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ένα σχέδιο που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μεγιστοποίησης της αναπτυξιακής δυναμικής της θαλάσσιας επικράτειας της Κύπρου ενώ συζητήθηκε και η ανάγκη όπως στο χωροταξικό σχέδιο που θα κατατεθεί στην ΕΕ, να συμπεριληφθούν και οι θαλάσσιες περιοχές των κατεχόμενων εδαφών μας. Σκοπός είναι οι περιοχές αυτές να ενταχθούν στο χωροταξικό σχέδιο για να αξιοποιηθούν όταν η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι σε θέση να ασκήσει έλεγχο στις περιοχές αυτές.

Αναφορικά με τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση, θέμα το οποίο είχε εγερθεί από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι μετά από 21 ολόκληρα χρόνια θα επαναλειτουργήσει, προσφέροντας εναλλακτική συνδεσιμότητα στους επιβάτες μας.

Δείτε εδώ το βίντεο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE