ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη της Κρεμίννας στην ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη της Κρεμίννας στην ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Κρεμίννα στην ανατολική Ουκρανία και τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από την πόλη, δήλωσε την Τρίτη 19/4 ο περιφερειάρχης της περιοχής.

Η Κρεμίννα, μια πόλη με περισσότερους από 18.000 κατοίκους περίπου 100 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Κιέβου, φαίνεται να είναι η πρώτη πόλη που καταλαμβάνεται σε μια νέα ρωσική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Κρεμίννα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των "Ορκ" (Ρώσων). Έχουν μπει στην πόλη», είπε ο Σέρχι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της περιοχής Λουχάνσκ, σε ενημέρωση, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι υπερασπιστές μας έπρεπε να αποσυρθούν. Έχουν εδραιωθεί σε νέες θέσεις και συνεχίζουν να πολεμούν τον ρωσικό στρατό», είπε και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν «από όλες τις πλευρές».

«Είναι αδύνατο να υπολογίσουμε τον αριθμό των νεκρών μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Έχουμε επίσημα στατιστικά στοιχεία -περίπου 200 νεκροί - αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότεροι», είπε, χωρίς να διευκρινίσει ποια περίοδο κάλυψε ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών.

Η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι στόχευσε αμάχους. Η Ουκρανία δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ρωσικές δυνάμεις, μετά την ανασύνταξη, εξαπέλυσαν νέα επίθεση με επίκεντρο την ανατολική Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top