ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη της Κρεμίννας στην ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη της Κρεμίννας στην ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Κρεμίννα στην ανατολική Ουκρανία και τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από την πόλη, δήλωσε την Τρίτη 19/4 ο περιφερειάρχης της περιοχής.

Η Κρεμίννα, μια πόλη με περισσότερους από 18.000 κατοίκους περίπου 100 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Κιέβου, φαίνεται να είναι η πρώτη πόλη που καταλαμβάνεται σε μια νέα ρωσική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Κρεμίννα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των "Ορκ" (Ρώσων). Έχουν μπει στην πόλη», είπε ο Σέρχι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της περιοχής Λουχάνσκ, σε ενημέρωση, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι υπερασπιστές μας έπρεπε να αποσυρθούν. Έχουν εδραιωθεί σε νέες θέσεις και συνεχίζουν να πολεμούν τον ρωσικό στρατό», είπε και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν «από όλες τις πλευρές».

«Είναι αδύνατο να υπολογίσουμε τον αριθμό των νεκρών μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Έχουμε επίσημα στατιστικά στοιχεία -περίπου 200 νεκροί - αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότεροι», είπε, χωρίς να διευκρινίσει ποια περίοδο κάλυψε ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών.

Η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι στόχευσε αμάχους. Η Ουκρανία δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ρωσικές δυνάμεις, μετά την ανασύνταξη, εξαπέλυσαν νέα επίθεση με επίκεντρο την ανατολική Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top