Υπ. Δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικά κόμματα: Συζήτησαν για περαιτέρω μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας δικαιοδοσίας των δικαστηρίων

Υπ. Δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικά κόμματα: Συζήτησαν για περαιτέρω μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας δικαιοδοσίας των δικαστηρίων

Η περαιτέρω μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας δικαιοδοσίας των δικαστηρίων συζητήθηκε μεταξύ Υπουργού Δικαιοσύνης, κοινοβουλευτικών κομμάτων και Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Τα επαρχιακά δικαστήρια και η περαιτέρω μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας δικαιοδοσίας βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου, με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στην παρουσία εκπροσώπων από τη Νομική Υπηρεσία.

Ανεξάρτητα με την προσπάθεια για μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, ξεκίνησε σήμερα ο διάλογος για τα επαρχιακά δικαστήρια ώστε να χαρτογραφηθούν οι επιπρόσθετες ενέργειες ή ακόμα και τροποποιήσεις του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, που κρίνονται αναγκαίες.

Έγινε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και καθορίστηκε το πλαίσιο συζήτησης που θα ακολουθηθεί, με τελικό στόχο την περαιτέρω βελτίωση της πρωτοβάθμιας δικαστικής δικαιοδοσίας.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνάντηση που θα οριστεί, για να αναλυθούν λεπτομερώς οι επί μέρους εισηγήσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

Η υπεύθυνη μας δημοσιονομική πολιτική μας επιτρέπει να απορροφούμε κρίσεις όπως ο αφθώδης πυρετός και να παρέχουμε στους κτηνοτρόφους μας σημαντικά αυξημένες αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς κατά 150%–200% περίπου, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε εορταστική εκδήλωση της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου για τα 85χρονά της.

BEST OF TOTHEMAONLINE