ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση ΚΕ σε ΑΚΕΛ με αριθμούς του 2013 - «Η οικονομία και τα στατιστικά δεν ήταν ποτέ προνομιακό τους πεδίο»

Απάντηση ΚΕ σε ΑΚΕΛ με αριθμούς του 2013 - «Η οικονομία και τα στατιστικά δεν ήταν ποτέ προνομιακό τους πεδίο»

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου στο ΑΚΕΛ για την Οικονομία

«Η οικονομία, οι αριθμοί, τα στατιστικά δεδομένα δεν ήταν ποτέ το προνομιακό πεδίο του ΑΚΕΛ.

Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, πολύ όμως περισσότερο στους λεγόμενους «κοινωνικούς δείκτες» που καταγράφουν σημαντικότατη βελτίωση τα τελευταία χρόνια και αποδεικνύουν πως ακόμη και οι πιο ευάλωτοι από τους συμπολίτες μας είναι κατά πολύ λιγότεροι και σε κατά πολύ καλύτερη κατάσταση από όσοι ήταν το 2013 που το ΑΚΕΛ παρέδωσε τη διακυβέρνηση του τόπου, μαζί με χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δουλειά και δεκάδες χιλιάδες αξιοπρεπείς συμπολίτες μας, υποχρεωμένους να καταφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία ακόμη και για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Το 2013 το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού έφθασε στο 28%. Σήμερα βρίσκεται στο 21% που ειναι ιστορικα το χαμηλότερο επίπεδο από το 2005, έτος που άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία.

Με σοβαρή υλική στέρηση το 2013 κινδύνευε το 16%, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά το ήμισυ.

Μπορούμε να αναφέρουμε δεκάδες σχετικά στοιχεία για να αποδείξουμε στον ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο νοιάζεται για την ευημερία των πολιτών, αλλά και ξέρει πώς να την πετύχει. Διότι η ευημερία των πολιτών δεν είναι με αφορισμούς και συνθήματα που επιτυγχάνεται αλλά με συγκροτημένη πολιτική και με δημιουργία ισχυρού δικτύου προστασίας.

Μέρες όπως εκείνες του Πάσχα του 2013, όταν οι ευάλωτοι στοιβάζονταν έξω από τα κοινωνικά παντοπωλεία, ως αποτέλεσμα των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών του ΑΚΕΛ, για να πάρουν καλάθια με τρόφιμα, δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δημοσιότητα το πρώτο πόρισμα του Ιράν για το ελικόπτερο του Ραϊσί - «Δεν βρέθηκαν σφαίρες»

Πολύ ισχυρό ρεύμα αέρα επηρεάζει την Κύπρο μαζί με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Πώς πρέπει να συμπληρώσεις την φορολογική σου δήλωση - Αναλυτικά η διαδικασία και όσα πρέπει να ξέρεις

Καλά κρατεί η αισχροκέρδεια: Τιμές προϊόντων έχουν αύξηση μέχρι και… 170% - Τι ισχύει με τα καύσιμαΈβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

Έβγαλαν μαχαίρια Αννίτα και Στέφανος - Αλληλοκατηγορίες με φόντο το ΕΛΑΜ

17 ημέρες πριν από τις εκλογές και ενώ οι ψηφοφόροι αναμένουν να ακούσουν κάτι ουσιαστικό από τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, αυτό το οποίο εισπράττουν είναι απλά ένα κλίμα τοξικό, με στόχο τον εντυπωσιασμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top