Θάνατος Τζωρτζίνας: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για παραβίαση δικαστικού απορρήτου

Θάνατος Τζωρτζίνας: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για παραβίαση δικαστικού απορρήτου

Η διαρροή και η δημοσιοποίηση των καταθέσεων στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με σκοπό να εντοπιστούν τα πρόσωπα που διέρρευσαν τις καταθέσεις, πρόσωπα που τυχόν λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στη τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος (παραβίαση δικαστικού απορρήτου) αλλά και όσοι δημοσιοποίησαν το απόρρητο υλικο, κατά παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η εντολή για τη διενέργεια της έρευνας αφορά στη διαπίστωση της παραβίασης δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασία και ηθικής αυτουργίας σε αυτό (στη παραβίαση δικαστικού απορρήτου) καθώς και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων εξ' αφορμής πρόσφατων δημοσιευμάτων με τις καταθέσεις μαρτύρων στην ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση του θανάτου της ανήλικης Τζωρτζίνας.

Έτσι, στο «μικροσκόπιο» της προκαταρκτικής έρευνας, την οποία διενεργεί ο Ν. Στεφανάτος, αναμένεται να μπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία όσοι μπορεί να ενήργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου αλλά και όσοι επεξεργάστηκαν, ήτοι δημοσίευσαν τις επίμαχες καταθέσεις.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE