Συγκίνηση στην Κωνσταντινούπολη - Δείτε βίντεο από την περιφορά του Επιταφίου για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

Συγκίνηση στην Κωνσταντινούπολη - Δείτε βίντεο από την περιφορά του Επιταφίου για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

Εκατοντάδες Ελληνες της Κωνσταντινούπολης και πολλοί επισκέπτες παρακολούθησαν το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής την περιφορά του Επιταφίου, στον ναό του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο.

Το έθιμο αναβίωσε για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, από το 2004.

Οι πιστοί με κεριά στα χέρια ακολούθησαν την περιφορά στο μικρό νησί. Η χορωδία ακολουθούσε ψάλλοντας ύμνους σε μια κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα.

Περιφορά Επιταφίου έγινε και στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE