Πούτιν: Σταθεροποιείται η οικονομία της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις

Πούτιν: Σταθεροποιείται η οικονομία της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η οικονομία της χώρας του σταθεροποιείται μετά το πλήγμα των κυρώσεων «χωρίς προηγούμενο», λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης, όπως την χαρακτήρισε, στην Ουκρανία.

"Η ρωσική οικονομία συνεχίζει να σταθεροποιείται. Ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί, ο εβδομαδιαίος ρυθμός αύξησης των τιμών έχει πλησιάσει τα φυσιολογικά επίπεδα και οι τιμές για ορισμένα αγαθά έχουν ήδη αρχίσει να μειώνονται", δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες, πρώτον ότι το ρούβλι ενισχύεται και ότι υπάρχει η δυναμική της καταναλωτικής ζήτησης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.