Νέα κινητικότητα στο Κυπριακό - Ραντεβού Γκουτέρες με τους δύο ηγέτες
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα βρίσκεται στην Κύπρο για επαφές, από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου.

Προειδοποίησε ακόμη ότι αναμένεται να ακολουθήσουν άλλα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους.
Παράλληλα, πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στη χώρα τους. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είπε ότι μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 25 Απριλίου, οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες είχαν καταγράψει 1.185.500 Ουκρανούς που επέστρεψαν στη χώρα.
Η Ύπατη Αρμοστεία τόνισε ωστόσο ότι "αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει διασυνοριακές μετακινήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι εκκρεμείς και δεν υποδηλώνουν απαραίτητα επιστροφές, καθώς η κατάσταση σε ολόκληρη την Ουκρανία παραμένει εξαιρετικά ασταθής και απρόβλεπτη".
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




