Σχεδόν 5,3 εκατομμύρια οι Ουκρανοί πρόσφυγες, αναμένεται αύξηση μέχρι τέλος του έτους

Σχεδόν 5,3 εκατομμύρια οι Ουκρανοί πρόσφυγες, αναμένεται αύξηση μέχρι τέλος του έτους

Σχεδόν 5,3 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Προειδοποίησε ακόμη ότι αναμένεται να ακολουθήσουν άλλα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στη χώρα τους. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είπε ότι μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 25 Απριλίου, οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες είχαν καταγράψει 1.185.500 Ουκρανούς που επέστρεψαν στη χώρα.

Η Ύπατη Αρμοστεία τόνισε ωστόσο ότι "αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει διασυνοριακές μετακινήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι εκκρεμείς και δεν υποδηλώνουν απαραίτητα επιστροφές, καθώς η κατάσταση σε ολόκληρη την Ουκρανία παραμένει εξαιρετικά ασταθής και απρόβλεπτη".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.