ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Το επόμενο βήμα ανάπτυξης της Κύπρου - Ομιλία στην Αθηναϊκή Λέσχη

Αβέρωφ Νεοφύτου: Το επόμενο βήμα ανάπτυξης της Κύπρου - Ομιλία στην Αθηναϊκή Λέσχη

Την ευκαιρία να παραβρεθεί και να μιλήσει στην Αθηναϊκή Λέσχη ως καλεσμένος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είχε χθες ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία αξιωματούχων της κυβέρνησης της Ελλάδας, του Υφυπουργού για θέματα Κρατικής Αρωγής κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, του Πρέσβη της Κύπρου κ. Κενεβέζου, του οικοδεσπότη Προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλα Μπακατσέλου καθώς και φορέων και εκπροσώπων του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου.

Ο κ. Νεοφύτου ξεκίνησε το χαιρετισμό του κάνοντας ειδική αναφορά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για την οποία ξεκαθάρισε ότι η πραγματική ειρήνη έρχεται με την ελευθερία, όχι με την επιθετικότητα και τις πράξεις αποτρόπαιης βίας. Η τοποθέτηση μου, τόνισε ο κ. Νεοφύτου αντανακλά και την επίσημη θέση της κυπριακής κυβέρνησης και θα έπρεπε να υιοθετείται, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, από το σύνολο του κυπριακού πολιτικού συστήματος αλλά και όσους ενδιαφέρονται να ηγηθούν. Αν δεν μιλήσουμε τώρα, τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ακυρώνουμε τα δικά μας επιχειρήματα έναντι της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Η επίκληση της καθολικότητας του διεθνούς δικαίου είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην οικονομική προοπτική της χώρας, ο Πρόεδρος Νεοφύτου ανέλυσε στους παρευρισκόμενους το όραμά του για την Κύπρο του Αύριο τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα στην αναπτυξιακή προοπτική της Κύπρου δεν μπορεί παρά να είναι βιώσιμο, διαφανές και δίκαιο ώστε να αποφύγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να προσελκύσουμε μακρόπνοες ξένες επενδύσεις. Για να το πετύχουμε αυτό, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι η Κύπρος πρέπει να εκπέμπει σήματα σταθερότητας, με ένα ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα και φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας μίλησε επίσης για τις νέες προοπτικές της χώρας μας μέσα από μια σειρά μεταρρυθμίσεων ώστε η Κύπρος να γίνει το νησί της πράσινης και τεχνολογικής ανάπτυξης στην περιοχή, να γίνει ένα «green and tech island». Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από «Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Νεοφύτου, το οποίο μας δίνει μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε αφού δημιουργεί μια προίκα 3 δισ. ευρώ, που αποτελεί βάση για ακόμη 1,5 δις. που θα αντλήσουν επενδυτές από τις αγορές με στόχο να μετασχηματίσουμε τη χώρα σε μια ακμάζουσα και ανθεκτική οικονομία.

Ο κ. Νεοφύτου μίλησε επίσης για τις ενεργειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη ένεκα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αναλύοντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρος.

Το όραμά μου, είπε κλείνοντας ο κ. Νεοφύτου, είναι η Κύπρος των Τριών Άλφα: Η Κύπρος της Ασφάλειας, της Ανάπτυξης και της Αλληλεγγύης. Σε όλη την επικράτεια της ελεύθερης και ενωμένης πατρίδας μας. Με υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας, αυξημένη παραγωγικότητα και εξαγωγικό προσανατολισμό, σε συνδυασμό με μία δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας σημείωσε τέλος «ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η Κύπρος
χρειάζεται ασφάλεια και όχι πειράματα. Ηρεμία και όχι εσωστρέφεια. Μια στραβοτιμονιά αρκεί να μας ρίξει ξανά στα βράχια».

Ο κ. Νεοφύτου εκφράζει ευχαριστίες προς το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την πρόσκληση και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο κ. Νικόλα Μπακατσέλο και στον επίτιμο Πρόεδρο κ. Γιάννο Γραμματίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top