ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Επιθεώρησης Έτους 2022 για την πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων στους χώρους εργασίας

Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Επιθεώρησης Έτους 2022 για την πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων στους χώρους εργασίας

Η Επιτροπή Ανώτερων Επιθεωρητών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Senior Labour Inspectors Committee, SLIC) διοργανώνει ειδική εκστρατεία επιθεώρησης των χώρων εργασίας, με σκοπό τη λήψη μέτρων για πρόληψη των κινδύνων μυοσκελετικής καταπόνησης των εργαζομένων για το έτος 2022.

Στην εκστρατεία συμμετέχουν οι Επιθεωρητές όλων των αρμόδιων Αρχών Επιθεώρησης Εργασίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκστρατεία υλοποιείται κατόπιν συνεργασίας της Επιτροπής SLIC με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU OSHA).

Στην Κύπρο, η εκστρατεία υλοποιείται από τους Επιθεωρητές του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας σε χώρους εργασίας οι οποίοι εμπίπτουν στους ακόλουθους τομείς οικονομικής δραστηριότητας:

  • Βιομηχανίες Τροφίμων και Ποτών, και
  • Μεταφορές και Βιομηχανικές Αποθηκεύσεις, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών ταχυμεταφορών (Courier).

Η εν θέματι εκστρατεία διεξάγεται στην Κύπρο κατά την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου 2022. Στην εκστρατεία χρησιμοποιείται το κοινό ερωτηματολόγιο της Επιτροπής SLIC για την Πρόληψη των Μυοσκελετικών Παθήσεων (ΜΣΠ) στους Χώρους Εργασίας.

Για κατάλληλη ενημέρωση κάθε εργοδότη / αυτοεργοδοτούμενου προσώπου, καθώς και για υποβοήθηση της συμμόρφωσής του με τη νομοθεσία για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, ετοιμάστηκε το ακόλουθο πληροφοριακό υλικό:

  • Συνοπτικές Οδηγίες για Πρόληψη των Μυοσκελετικών Παθήσεων (ΜΣΠ) μέσω των διαδικασιών που εφαρμόζετε για την Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία. Το κείμενο στην ελληνική γλώσσα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκστρατεία.
  • Υπόδειγμα Σχεδίου Δράσης για Διαχείριση της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Εκστρατεία για Πρόληψη ΜΣΠ). Το κείμενο στην ελληνική γλώσσα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκστρατεία.

Περαιτέρω, o κάθε εργοδότης (ή εκπρόσωπός του) μπορεί να ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος για τα θέματα της πρόληψης των ΜΣΠ στην εργασία. Η ενότητα «Τομείς Πολιτικής», υπο-ενότητα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία», επιλογή «Χειρωνακτική Διακίνηση Φορτίων (ΧΔΦ)» της ιστοσελίδας περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες καθώς και τα έντυπα αξιολόγησης της ΧΔΦ με τη χρήση της μεθόδου ΚΙΜ, ώστε να αξιολογείται ο κίνδυνος πρόκλησης ΜΣΠ στους εργαζόμενους και να λαμβάνονται μέτρα για την ελαχιστοποίησή του. Πληροφορίες εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω εκστρατεία, οι εργοδότες μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Λειτουργό στο τηλέφωνο 22405668 ή μέσω ηλ. ταχυδρομείου ([email protected]).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top