Διευκρινίσεις Υπ. Υγείας για την επαναλειτουργία σχολικών μονάδων - Ποιοι χρειάζονται test και ποιοι όχι - Δείτε αναλυτικά  

Διευκρινίσεις Υπ. Υγείας για την επαναλειτουργία σχολικών μονάδων - Ποιοι χρειάζονται test και ποιοι όχι - Δείτε αναλυτικά   

Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 7 Απριλίου 2022, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι όλοι οι μαθητές/τριες, κατά την επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες στις 2 Μαΐου 2022, θα πρέπει να προσκομίσουν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα ισχύος 48 ωρών.

Από τις 3 Μαΐου 2022, οι μαθητές της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητική εξέταση (Rapid test) ισχύος 7 ημερών (εξαιρούνται άτομα που κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης). Οι εξετάσεις θα διενεργούνται από κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας που θα επισκέπτονται τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Μαΐου 2022 αναστέλλεται:

  • η υποχρέωση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών,
  • το μέτρο “test to stay” σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς,
  • το μέτρο υποχρεωτικής επίδειξης Safe Pass από μαθητές/τριες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βγαίνει μπροστά ο δημοσιογράφος που φαίνεται να βοήθησε τη «Σάντη» - «Σκέψου τα παιδιά σου, σήκω φύγε τώρα»

Βγαίνει μπροστά ο δημοσιογράφος που φαίνεται να βοήθησε τη «Σάντη» - «Σκέψου τα παιδιά σου, σήκω φύγε τώρα»

Η υπόθεση της «Σάντη» φαίνεται να αποκτά διαστάσεις και εκτός Κύπρου. Η ιστοσελίδα Documento φιλοξενεί παρέμβαση του δημοσιογράφου Στέλιος Ορφανίδης, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε η «Σάντη» προκειμένου να καταγγείλει περιστατικά βιασμού, καθώς και φερόμενη δράση κυκλώματος διαφθοράς στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE