ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα αναστολή του νόμου για την πώληση δανειακών χαρτοφυλακίων

Νέα αναστολή του νόμου για την πώληση δανειακών χαρτοφυλακίων

Με τις 38 θετικές ψήφους των παρόντων Βουλευτών των κομμάτων πλην του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη που ψήφισε εναντίον, η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σε νόμο με τον οποίο παρατείνεται η αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την πώληση, εκχώρηση και διάθεση δανειακού χαρτοφυλακίου και δικαιωμάτων που απορρέουν από συμβάσεις πιστωτικής διευκόλυνσης μέχρι τη 10η Ιουλίου.

Η αναστολή του νόμου λήγει την 26η Ιουνίου 2015 και όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών η αναστολή που δίνεται είναι αναγκαία, ώστε να παρασχεθεί στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και στο Υπουργείο Οικονομικών επιπλέον χρόνος για ολοκλήρωση της διαδικασίας ετοιμασίας νομοσχεδίου, το οποίο να ρυθμίζει την πώληση των δανειακών χαρτοφυλακίων των αδειοδοτημένων πιστωτικών ιδρυμάτων (ΑΠΙ) που λειτουργούν στη Δημοκρατία.

Στην έκθεση προστίθεται ότι ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ενημέρωσε τη Βουλή ότι η σύνταξη του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί και στο παρόν στάδιο βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο. 

Η Κεντρική Τράπεζα έκρινε  την προτεινόμενη ρύθμιση απαραίτητη μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ετοιμασίας του νομοσχεδίου και κατάθεσής του στη Βουλή .

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top