ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θέλω να δω τον Πούτιν κρεμασμένο» λέει στέλεχος της Gazprom που διέφυγε από τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Θέλω να δω τον Πούτιν κρεμασμένο» λέει στέλεχος της Gazprom που διέφυγε από τη Ρωσία

«Ο Πούτιν πρέπει να δικαστεί και να απαγχονιστεί. Αλλά μόνο σύμφωνα με το νόμο», ανέφερε o Ιγκόρ Βολομπούγεφ.


Τον απαγχονισμό του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε μέσω της Telegraph ο αντιπρόεδρος της Gazprom Ιγκόρ Βολουμπούγιεφ ο οποίος λίγες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εγκατέλειψε τη χώρα του.

«Ο Πούτιν πρέπει να δικαστεί και να απαγχονιστεί. Αλλά μόνο σύμφωνα με το νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε στη συνέντευξή του παρακολουθούσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την έχει χαρακτηρίσει ο Πούτιν, να εξελίσσεται και δεχόταν κλήσεις από ανθρώπους που έλεγαν ότι έπρεπε να σωθούν από τα ρωσικά στρατεύματα που εξαπέλυαν επίθεση στην πολιορκημένη χώρα.

«Ήμουν κολλημένος στο τηλέφωνό μου. Ένιωθα σαν να καθόμουν σε έναν άνετο κινηματογράφο και να παρακολουθούσα μια ταινία τρόμου» δήλωσε ο Βολουμπούγιεφ. «Είναι τόσο άθλιο συναίσθημα όταν οι άνθρωποι σου τηλεφωνούν και σου λένε: ‘Οι Ρώσοι μάς σκοτώνουν. Εργάζεστε στην Gazprombank. Είστε σημαντικός άνθρωπος. Μπορείτε να κάνετε κάτι για να το σταματήσετε αυτό;’», συμπλήρωσε.

Το κορυφαίο στέλεχος της Gazprom πριν μία εβδομάδα εμφανίστηκε στο Κίεβο όπου δήλωσε πως εγκατέλειψε τη Ρωσία για πολεμήσει στο πλευρό των Ουκρανών. «Δεν μπορούσα να παρακολουθώ με σταυρωμένα χέρια αυτό που έκανε η Ρωσία στην πατρίδα μου» δήλωσε ο κ. Volobuev, ο οποίος γεννήθηκε στη βορειοανατολική ουκρανική πόλη Okhtyrka.

«Οι Ρώσοι σκότωναν τον πατέρα μου, τους γνωστούς και τους στενούς μου φίλους. Ο πατέρας μου έζησε σε ένα κρύο υπόγειο για ένα μήνα. Οι άνθρωποι που γνώριζα από παιδί μού είπαν ότι ντρέπονται για μένα», εξομολογήθηκε στη συνέχεια. Παιδικοί του φίλοι, του έστελναν συνεχώς βίντεο με οβίδες που έπεφταν στην Okhtyrka.

Επί δύο δεκαετίες εργαζόταν στην Gazprom και κατάφερε να γίνει αντιπρόεδρος της Gazprombank. Όμως ένιωθε ενοχές για όσα γίνονταν στην Ουκρανία. «Επί οκτώ χρόνια βρισκόμουν σε αυτή την εσωτερική αναταραχή: Δεν δούλευα απλώς στη Ρωσία, αλλά δούλευα για την Gazprom. Δούλεψα για το ρωσικό κράτος», τόνισε σύμφωνα με την Telegraph.

Μάλιστα στις σκέψεις του υπήρχε το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ουκρανία, αλλά οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν του το επέτρεπαν. Όμως το δίλημμα «γιγαντώθηκε» στις 24 Φεβρουαρίου. «Δεν μπορούσα να ζήσω έτσι για πολύ ακόμα: έπρεπε να επιλέξω μεταξύ της οικογένειάς μου και της πατρίδας μου και επέλεξα τη μητέρα μου», υποστήριξε.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οδήγησε προς τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, στάθμευσε εκεί το αυτοκίνητό του και διέφυγε προς τη γενέτειρά του με τα πόδια.

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top