ΔΙΕΘΝΗ

Επικεφαλής επιτροπής της Ευρωβουλής: Σημείο αναφοράς η παραίτηση του επικεφαλής του Frontex για τη λογοδοσία στην ΕΕ

Επικεφαλής επιτροπής της Ευρωβουλής: Σημείο αναφοράς η παραίτηση του επικεφαλής του Frontex για τη λογοδοσία στην ΕΕ

Η παραίτηση του επικεφαλής του Frontex Φαμπρίς Λεζερί ως αποτέλεσμα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) αποτελεί ένα νέο ορόσημο για την αρχή της λογοδοσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς της, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ.

Όπως σημείωσε ο Ισπανός Ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, η επιτροπή πολιτικών ελευθεριών (LIBE) και το Κοινοβούλιο στήριξαν την επέκταση της εντολής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) σε μια εποχή κατά την οποία η ενοποιημένη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ έχει όλο και μεγαλύτερη σημασία.

«Ως αντάλλαγμα, έχουμε εκπληρώσει το καθήκον μας να ασκήσουμε έλεγχο στο πώς λειτουργεί ο Frontex ώστε να διασφαλιστεί πως συμμορφώνεται με το δίκαιο της ΕΕ και τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ», ανέφερε ο κ. Λόπεζ Αγκιλάρ.

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή, «η παραίτηση του κ. Λεζερί από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή μετά τις έρευνες του OLAF, αποτελεί ένα νέο ορόσημο για τη λογοδοσία που δεν θα επηρεάσει μόνο τον Frontex ως του μεγαλύτερου οργανισμού της ΕΕ, αλλά και όλους τους άλλους οργανισμούς και εξειδικευμένα γραφεία».

Υποσχέθηκε παράλληλα πως η LIBE και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παρακολουθούν στενά τη διαδικασία για διορισμό νέου εκτελεστικού διευθυντή.

Σύμφωνα με τον κανονισμό για τη λειτουργία του Frontex, η Κομισιόν θα προτείνει τουλάχιστον τρεις υποψήφιους για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή στο εκτελεστικό συμβούλιο, το οποίο και θα επιλέξει τον διάδοχο του κ. Λεζερί. Οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν σε ακρόαση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top