ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρές εικόνες: Τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο της Τυνησίας – Στους 27 έφθασαν οι νεκροί

Σκληρές εικόνες: Τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο της Τυνησίας – Στους 27 έφθασαν οι νεκροί

Για ανταλλαγή πυρών κάνουν λόγο αυτόπτες μάρτυρες. Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε παραλία κοντά σε τουριστικό ξενοδοχείο στην πόλη Sousse, στα κεντροανατολικά της Τυνησίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας, Μοχάμεντ Αλί Αρούι, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 27 ενώ μπορεί να αυξηθεί.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας επισήμανε πως ένας από τους δύο δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Όσο για τον δεύτερο οι τοπικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών έξω από το ξενοδοχείο.

Σημειώνεται πως η Τυνησία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έπειτα από την πρόσφατη αιματηρή επίθεση ισλαμιστών σε μουσείο της χώρας.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για δύο επιθέσεις σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία, ενώ για την πρώτη τρομοκρατική επίθεση οι νεκροί υπολογίζονται στους 27 και οι τραυματίες στους έξι, αριθμός που επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό.

Σε φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, η γνησιότητα της οποίας δεν επιβεβαιώνεται, φέρεται να απεικονίζεται ένας από τους δράστες να κείτεται στο έδαφος αφού έχει δεχθεί τα πυρά της αστυνομίας.

Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Twitter αποτυπώνει την αγωνία των Βρετανών τουριστών που παραθέριζαν στο ξενοδοχείο Riu Imperial Marhaba Port El Kantaoui, οι οποίοι φρόντισαν να «θωρακίσουν» την πόρτα του δωματίου τους με όσα έπιπλα μπορούσαν να μετακινήσουν.

Η Σούζαν Ρίκετ που παραθερίζει στο Palm Marina Hotel δήλωσε στο δίκτυο Sky News: «Η αδελφή μου μιλούσε με κάποιους, οι οποίοι της είπαν ότι είδαν ενόπλους να πυροβολούν και είχαν πυροβολήσει κάποιον σε μία ξαπλώστρα. Ακούστηκε σαν πολυβόλο και σημειώθηκαν μικρές εκρήξεις λίγη ώρα αργότερα. Λένε ότι συμβαίνει στο ξενοδοχείο δίπλα στο δικό μας. Η αστυνομία αναζητά κάποιους άνδρες».

Παράλληλα, λέγεται πως οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας εντόπισαν ύποπτα αντικείμενα, τα οποία ενδέχεται να είναι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top