ΠΚ: Δεν παρουσίασε μεταβολή το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο

ΠΚ: Δεν παρουσίασε μεταβολή το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο 2015 το οικονομικό κλίμα δεν παρουσίασε μεταβολή από το επίπεδο των 104,2 μονάδων που κατέγραψε ο Δείκτης Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) τον Μάιο, αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η στασιμότητα του ΔΟΣ οφείλεται κυρίως σε μικρή υποχώρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και σε ταυτόχρονη καλυτέρευση του επιχειρηματικού κλίματος στο λιανικό εμπόριο, στις κατασκευές και στη μεταποίηση.

Η άνοδος του κλίματος στο λιανικό εμπόριο σχετίζεται με λιγότερο αρνητικές αξιολογήσεις για τις πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο και, σε μικρότερο βαθμό, με τις προσδοκίες για τον κύκλο εργασιών το επόμενο τρίμηνο.

Το οικονομικό κλίμα στις κατασκευές σημείωσε βελτίωση λόγω λιγότερο απαισιόδοξων εκτιμήσεων για τις προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο το επόμενο τρίμηνο. Στη μεταποίηση η καλυτέρευση του κλίματος οφείλεται στις λιγότερο αρνητικές αξιολογήσεις των τρεχουσών παραγγελιών και κυρίως σε προσδοκίες για αύξηση της παραγωγής το επόμενο τρίμηνο.

Στις υπηρεσίες το επιχειρηματικό κλίμα δεν σημείωσε ουσιαστική μεταβολή συγκριτικά με τον Μάιο. Η οριακή μείωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης ήταν αποτέλεσμα των αρνητικότερων εκτιμήσεων των καταναλωτών σχετικά με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους και της Κύπρου γενικότερα κατά τους επόμενους 12 μήνες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη

Live: Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη

Νέα επίθεση σε εξέλιξη, καθώς το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους προς το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών ιρανικών μέσων ενημέρωσης. Νωρίτερα, το Ισραήλ έχει πλήξει την Τεχεράνη. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν ότι έχουν εκτοξευθεί βαλλιστικοί πύραυλοι προς το Ισραήλ, όπου ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: