Θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, δηλώνει ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, δηλώνει ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου δήλωσε ότι οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να επιδείξουν ευελιξία και να μελετήσουν προσεκτικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.


Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο Yahoo News, ο κ. Λιου κάλεσε και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για να αποφευχθεί ένα πλήγμα για την παγκόσμια οικονομία.

"Ελπίζω να πάρουν αυτό το Σαββατοκύριακο στα σοβαρά», είπε, προσθέτοντας ότι «η ευρωπαϊκή οικονομία και η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται να υποστούν ένα σοκ τώρα."

Ο κ. Λιου δήλωσε ότι η Αθήνα θα πρέπει να "κάνει κάποιες πολύ οδυνηρές προσαρμογές" για να δικαιούται περισσότερη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, συνέχισε, τα τρία θεσμικά όργανα των πιστωτών "θα πρέπει να δείξουν ευελιξία ως προς το ποιοι είναι οι στόχοι και πώς επιτυγχάνονται."

"Και νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση σχετικά με κάποιο είδος αναδιάρθρωσης μέρος του χρέους της Ελλάδας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Τριμελή επιτροπή έχει ορίσει ο Έφορος Φορολογίας, προκειμένου να εξετάσει το υλικό που διαβιβάστηκε από την Αρχή κατά της Διαφθοράς αναφορικά με τις καταγγελίες και τα ευρήματα που συνδέονται με το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE