ΕΛΛΑΔΑ

Θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, δηλώνει ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, δηλώνει ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου δήλωσε ότι οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να επιδείξουν ευελιξία και να μελετήσουν προσεκτικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.


Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο Yahoo News, ο κ. Λιου κάλεσε και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για να αποφευχθεί ένα πλήγμα για την παγκόσμια οικονομία.

"Ελπίζω να πάρουν αυτό το Σαββατοκύριακο στα σοβαρά», είπε, προσθέτοντας ότι «η ευρωπαϊκή οικονομία και η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται να υποστούν ένα σοκ τώρα."

Ο κ. Λιου δήλωσε ότι η Αθήνα θα πρέπει να "κάνει κάποιες πολύ οδυνηρές προσαρμογές" για να δικαιούται περισσότερη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, συνέχισε, τα τρία θεσμικά όργανα των πιστωτών "θα πρέπει να δείξουν ευελιξία ως προς το ποιοι είναι οι στόχοι και πώς επιτυγχάνονται."

"Και νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση σχετικά με κάποιο είδος αναδιάρθρωσης μέρος του χρέους της Ελλάδας», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top