Ρωσία: Χάκαραν κανάλια πριν την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία και έδειχναν μηνύματα κατά του πολέμου

Ρωσία: Χάκαραν κανάλια πριν την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία και έδειχναν μηνύματα κατά του πολέμου

Μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία έδειχναν ορισμένα κανάλια στην Ρωσία, λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία και την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από επίθεση χάκερς.

Η επίθεση των χάκερς στο τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας -όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο- έγινε το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου, καθώς οι πολίτες ετοιμαζόντουσαν να παρακολουθήσουν την ετήσια στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Νίκης. «Το αίμα χιλιάδων Ουκρανών και εκατοντάδων παιδιών τους είναι στα χέρια σας», έγραφε το μήνυμα που άρχισε να προβάλλεται στις οθόνες των τηλεθεατών.

Το αντιπολεμικό μήνυμα των χακερς – σύμφωνα με την Daily Mail – έλεγε επίσης τους τηλεθεατές ότι «η τηλεόραση και οι αρχές λένε ψέματα», όπως εμφανιζόταν σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων παιδικών τηλεοπτικών εκπομπών.

Το χακάρισμα επηρέασε τους διαδικτυακούς θεατές διαφόρων καναλιών που μεταδίδονται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας MTS. «Διενεργήθηκε κυβερνοεπίθεση στα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, εξαιτίας της οποίας οι συνδρομητές θα μπορούσαν να έχουν εξτρεμιστικές επιγραφές στο δίκτυο εκπομπής», δήλωσε το MTS στη Σιβηρία

Eπίσης επλήγη το κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας TV Zvezda.

Με πληροφορίες από Daily Mail , newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν, για κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ μιλούν αμερικανικά ΜΜΕ

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν, για κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ μιλούν αμερικανικά ΜΜΕ

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE