ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχεται το ΡΙΚ για το κόψιμο Ευσταθίου: «Όποιος κατέχει στοιχεία για παρεμβάσεις να τα καταθέσει»

Επανέρχεται το ΡΙΚ για το κόψιμο Ευσταθίου: «Όποιος κατέχει στοιχεία για παρεμβάσεις να τα καταθέσει»

Η διοίκηση του ΡΙΚ καλεί σε ανακοίνωση όσους έχουν στοιχεία για παρεμβάσεις στο ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου, να καταθέσουν ενώπιον της Βουλής, με αφορμή το περιστατικό με το κόψιμο του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Mε την ευκαιρία της πρόσκλησης του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή ΡΙΚ, στη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, για τη συζήτηση του θέματος που προέκυψε λόγω της μη συμμετοχής του βουλευτή Κωστή Ευσταθίου στην εκπομπή «Από Μέρα Σε Μέρα», στις 29 Απριλίου 2022, στην οποία ο ίδιος ζήτησε να συμμετάσχει, επιθυμούμε και δημόσια να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

1. Το ΡΙΚ ασκεί το ρόλο του με επάρκεια, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των πολιτών και της Πολιτείας και τηρεί τις Αρχές και Αξίες του, ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του τόπου - ΔΡΤ.

2. Η εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, γίνεται ισότιμα, γεγονός που καταγράφεται και στην έκθεση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, χωρίς διακρίσεις έναντι του οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος ή πολιτικού προσώπου και πάντοτε ανάλογα με την τρέχουσα πολιτική και άλλη θεματολογία και εξελίξεις. Επιπλέον αποτυπώνεται από τα στοιχεία που περιοδικά αποστέλλει το ΡΙΚ στη Βουλή.

3. Η αξιολόγηση, ιεράρχηση και παρουσίαση των ειδήσεων και επικαίρων από τη ΔΡΤ, αποτελεί διαδικασία που αφορά τη Διεύθυνση Ειδήσεων και Επικαίρων, το Τμήμα Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων και το Τμήμα Προγραμμάτων Τηλεόρασης με έλεγχο από τους επικεφαλής τους και τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος ως Αρχισυντάκτη, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

4. Το γεγονός που οδήγησε στην υποβολή του αιτήματος αποχώρησης του κου Ντίνου Φοινικαρίδη από τη θέση του δημοσιογράφου/παρουσιαστή του ενημερωτικού προγράμματος «Από Μέρα Σε Μέρα», οφείλεται σε ενδοτμηματική ασυνεννοησία και μόνο. Κάτι που έχει καταδείξει σχετική έρευνα του Γενικού Διευθυντή, η οποία παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. ΡΙΚ στις 4 Μαΐου 2022. Φαινόμενο που πρέπει να αποφευχθεί στο μέλλον. Κάτι που επιβεβαιώνεται επίσης από την ώριμη και ορθή απόφαση του κου Φοινικαρίδη να μην αποσυρθεί από την εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα».

5. Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, κ. Κωστής Ευσταθίου, λόγω και των πρόσφατων εξελίξεων στο κόμμα όπου ανήκει , έχει φιλοξενηθεί από το ΡΙΚ αρκετές φορές σε όλα τα ενημερωτικά προγράμματα για να αναπτύξει τις θέσεις του. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι από την 01/01/2022 μέχρι σήμερα, στο πρόγραμμα «Από Μέρα Σε Μέρα» φιλοξενήθηκε 13 φορές. Περισσότερες από κάθε άλλο Βουλευτή πλην ενός.
-2-

6. Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του ΡΙΚ, αλλά και σε όλες τις επικαιρικές εκπομπές, το θέμα της εκλογικής διαδικασίας στο Κ.Σ. ΕΔΕΚ είχε καλυφθεί πλήρως και με επάρκεια.

7. Παραμένουμε εμφαντικά στο ότι όποιος κατέχει στοιχεία για παρεμβάσεις στο ΡΙΚ, να τα καταθέσει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων ή στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

8. Η Γενική Διεύθυνση και Διοίκηση, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον Διευθυντή Ειδήσεων και Επικαίρων αλλά και σε όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

9. Το ΡΙΚ θα συνεχίσει να διασφαλίζει για τους δημοσιογράφους του, την ανεξαρτησία και ελευθερία της έκφρασης, μακριά από της όποιας μορφής παρεμβάσεις».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top