ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ασθενείς με Long Covid σε Ελλάδα και Κύπρο: Κάνουν λόγο για ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου

Ασθενείς με Long Covid σε Ελλάδα και Κύπρο: Κάνουν λόγο για ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου

Την ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης και παρακολούθησης των ασθενών με Long Covid από οργανωμένες ομάδες ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας, όπως και τη δημιουργία μητρώων ασθενών καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν, εκφράζουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα δίκτυα ασθενών με Long Covid σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, τα δύο δίκτυα στοχεύουν στην καταγραφή όλων των δεδομένων και αναγκών των ασθενών με Long Covid και στην προώθηση των διαδικασιών για σωστή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και άλλους επίσημους φορείς, ώστε να υιοθετηθούν οι ευρωπαϊκές οδηγίες του OSHA για την διευκόλυνση των ασθενών, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά την εργασία και τις διευκολύνσεις που πιθανόν να απαιτούνται αλλά και τη συμμετοχή σε ειδικά προγράμματα αποκατάστασης.

Επιπλέον, σημειώνεται η καταγραφή πολλών περιστατικών long covid σε παιδιά και νέους τα οποία έχουν ανάγκη έγκαιρης και άμεσης αντιμετώπισης και παροχής διευκολύνσεων σε ότι αφορά την εκπαίδευση για μαθητές και νέους με μακροχρόνια συμπτωματολογία.

Τέλος, αναφέρεται πως τα δύο σωματεία, επίσημα μέλη της ευρωπαϊκής οργάνωσης "Long Covid Europe", προγραμματίζουν την πρώτη μεγάλη δημόσια ημερίδα που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό Ελλάδας και Κύπρου, κατά την οποία θα συζητηθούν τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα με έναν τρόπο λιτό και κατανοητό, ενώ ταυτόχρονα θα αφιερωθεί μεγάλο μέρος του συνεδρίου σε μαρτυρίες ασθενών και απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top