ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραπλάνησε τους πολίτες στο Black Friday και πληρώνει ακριβά - Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία

Παραπλάνησε τους πολίτες στο Black Friday και πληρώνει ακριβά - Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία

Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €30.000, εναντίον της εταιρείας Alpan Electroline Ltd για παράβαση του περί των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών των Επιχειρήσεων προς τους Καταναλωτές Νόμου, κατά το "Black Friday 2020", ανακοίνωσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Σε ανακοίνωση την Τρίτη, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει ότι η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν έρευνας της κατά την οποία «διαπιστώθηκε η χρήση παραπλανητικής πρακτικής εκ μέρους της εταιρείας, η οποία κρίθηκε ως αθέμιτη κατά παράβαση του Νόμου».

«Η υπό εξέταση εμπορική πρακτική αφορούσε την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων, τα οποία παρουσιάζονταν ως προϊόντα διαθέσιμα προς πώληση σε ειδική πλεονεκτική τιμή κατά το "Black Friday 2020"», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, τα εν λόγω προϊόντα, είτε δεν είχαν στην πραγματικότητα μείωση της αρχικής τους τιμής όπως διαφημιζόταν είτε ότι η μείωση της αρχικής τους τιμής ήταν μικρότερη της διαφημιζόμενης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Βουλή πρόταση νόμου για τη στέρηση της άδειας οδήγησης - Τι προνοεί και ποιο το σκεπτικό

Η αλήθεια για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα Νηπιαγωγεία: Τι διδάσκονται τελικά τα παιδιά στην Κύπρο

Πέπλο ομίχλης «σκέπασε» περιοχές της Κύπρου - Πότε και που αναμένονται βροχές και καταιγίδες

«T» Podcast- The Newsroom: Ο Μαρίνος Νομικός «καυτηριάζει» την επικαιρότητα: Η πορεία του ΠτΔ, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, οι εκλογές και το ΚυπριακόΟ δρόμος προς τις Ευρωεκλογές - Το πολιτικό-κομματικό ξεκαθάρισμα

Ο δρόμος προς τις Ευρωεκλογές - Το πολιτικό-κομματικό ξεκαθάρισμα

Οι ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου θα είναι καθοριστικές για κάποια κόμματα, τα οποία ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα πρέπει να επανακαθορίσουν τη σχέση τους με την ίδια την κοινωνία, η οποία μέχρι στιγμής δείχνει τις προθέσεις της μέσα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top