Παραπλάνησε τους πολίτες στο Black Friday και πληρώνει ακριβά - Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία

Παραπλάνησε τους πολίτες στο Black Friday και πληρώνει ακριβά - Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία

Την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €30.000, εναντίον της εταιρείας Alpan Electroline Ltd για παράβαση του περί των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών των Επιχειρήσεων προς τους Καταναλωτές Νόμου, κατά το "Black Friday 2020", ανακοίνωσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Σε ανακοίνωση την Τρίτη, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει ότι η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν έρευνας της κατά την οποία «διαπιστώθηκε η χρήση παραπλανητικής πρακτικής εκ μέρους της εταιρείας, η οποία κρίθηκε ως αθέμιτη κατά παράβαση του Νόμου».

«Η υπό εξέταση εμπορική πρακτική αφορούσε την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων, τα οποία παρουσιάζονταν ως προϊόντα διαθέσιμα προς πώληση σε ειδική πλεονεκτική τιμή κατά το "Black Friday 2020"», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, τα εν λόγω προϊόντα, είτε δεν είχαν στην πραγματικότητα μείωση της αρχικής τους τιμής όπως διαφημιζόταν είτε ότι η μείωση της αρχικής τους τιμής ήταν μικρότερη της διαφημιζόμενης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE