ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμία ανοχή σε τέτοια απαράδεχτα φαινόμενα» - Παίρνει θέση ο ΟΚΥπΥ για τον διασώστη που βρέθηκε θετικός σε νάρκοτεστ  

«Καμία ανοχή σε τέτοια απαράδεχτα φαινόμενα» - Παίρνει θέση ο ΟΚΥπΥ για τον διασώστη που βρέθηκε θετικός σε νάρκοτεστ   

Για το περιστατικό με τον διασώστη ασθενοφόρου που εντοπίστηκε θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που θα μας απασχολήσει και το επόμενο διάστημα. Εμείς ως οργανισμός δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοια απαράδεχτα φαινόμενα», τόνισε ο κύριος Χαριλάου.

“Δεν μπορεί ένα άτομο να καλείται να σώσει ζωές και να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών”, πρόσθεσε. 

Όσον αφορά τον διασώστη που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο κύριος Χαριλάου είπε πως δεν υπάρχουν στοιχεία εάν έγινε χρήση ναρκωτικών ουσιών εν ώρα καθήκοντος.

«Σε έλεγχο της Αστυνομίας, όταν του έγινε εξέταση ναρκοτέστ βρέθηκε θετικός. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν η χρήση έγινε εν ώρα καθήκοντος, έχει σημασία αλλά είναι θέμα της Αστυνομίας», σημείωσε.

«Αν κατηγορηθεί και καταχωρηθεί αγωγή, τότε η αρμόδια αρχή δύναται να θέσει ξανά σε διαθεσιμότητα αυτό το άτομο μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας. Ένα άτομο που τίθεται σε διαθεσιμότητα παίρνει ένα μέρος του μισθού και όταν εκδικαστεί η υπόθεση είναι θέμα της αρμόδιας Αρχής κατά πόσο θα αποκοπεί τελείως το ποσό», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top