ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παίρνουν θέση οι Τυροκόμοι: «Στεκόμαστε δίπλα στους αιγοπροβατοτρόφους» - «Δεν ξέρουμε πότε θα λυθεί το πρόβλημα»

Παίρνουν θέση οι Τυροκόμοι: «Στεκόμαστε δίπλα στους αιγοπροβατοτρόφους» - «Δεν ξέρουμε πότε θα λυθεί το πρόβλημα»

Ως δίκαιη χαρακτήρισε την αγανάκτηση των αιγοπροβατοτρόφων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου, Γιώργος Πέτρου.

Μιλώντας στο ThemaOnline, είπε πως «οι αιγοπροβατοτρόφοι είναι για μας συνεργάτες και φίλοι. Πρέπει να στηριχτούν από κάποιους, αλλά αυτοί οι κάποιοι δεν μπορούν να είμαστε εμείς». Υποστήριξε πως και οι ίδιοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση αφού έχουν αυξηθεί τα κόστη παραγωγής μας λόγω ενέργειας αλλά και το κόστος των υλικών συσκευασίας.

«Παρόλη την κατάσταση, προσπαθούμε να στηρίξουμε με τον τρόπο μας τους αιγοπροβατοτρόφους. Δεν έχει χυθεί καμία ποσότητα γάλακτος και όλοι πληρώνονται έγκαιρα», σημείωσε.

Παράλληλα, όπως υπέδειξε ο κ. Πέτρου, έχει μειωθεί και η τιμή πώλησης του χαλλουμιού. Όπως εξήγησε, υπήρχε μεγάλο στοκ αδιάθετου χαλλουμιού και ζήτησαν βοήθεια από το Υπουργείο Γεωργίας. «Αυτά τα νέα αυτά έφτασαν στα αυτιά των πελατών μας με αποτέλεσμα να ζητήσουν πιο φθηνές τιμές για να μας “βοηθήσουν”. Τα στοκ υπάρχουν ακόμη στα ψυγεία».

Η λύση στο πρόβλημα

«Για να μπορούμε να δώσουμε πιο υψηλές τιμές στους πελάτες μας και να μεταφερθεί το κέρδος στους παραγωγούς γάλακτος πληρώνοντας πιο ψηλές τιμές, πρέπει να φύγει το στοκ», τόνισε ο Γιώργος Πέτρου.

Ερωτηθείς αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του στοκ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων απάντησε πως «δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα λυθεί το ζήτημα. Είναι κάτι που θα το ρυθμίσει η αγορά».

Δεν υπάρχει γαλακτόσκονη στο χαλλούμι

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Πέτρου όσον αφορά την ύπαρξη γαλακτόσκονης στο χαλλούμι, είτε αυτό παράγεται υπό τις προδιαγραφές του ΠΟΠ ή του εμπορικού σήματος.

«Κανένα χαλλούμι δεν περιέχει γαλακτόσκονη. Προκαλώ όποιον έχει στοιχεία να τα δώσει στη δημοσιότητα. Αν δεν έχουν στοιχεία, πρέπει να ζητήσουν συγνώμη δημοσίως γιατί τα ακούνε όλα αυτά στο εξωτερικό και καταστρέφουν την εικόνα του χαλλουμιού με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και οι πωλήσεις αρνητικά».

Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου συνεδριάζει σήμερα για το θέμα αυτό και αναμένεται σχετική ανακοίνωση εντός της μέρας.

Τα μεγάλα τυροκομεία δεν παράγουν χαλλούμι ΠΟΠ

Απάντηση και για το θέμα της παραγωγής ΠΟΠ έδωσε ο κ. Πετρου επιβεβαιώνοντας πως τα μεγάλα τυροκομεία παράγουν χαλλούμι υπό το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού που προϋπήρχε του φακέλου.

«Δεν κάνουμε ΠΟΠ γιατί έχουμε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς και δεν μπορούμε να τους λέμε ψέματα. Υπάρχουν 13 σημεία στον φάκελο, τα οποία έχουμε μεταφέρει στον Υπουργό Γεωργίας, που μας εμποδίζουν να παράγουμε χαλλούμι ΠΟΠ», σημείωσε, ενώ διερωτήθηκε εάν για τα μικρά τυροκομεία που παράγουν, γίνεται έλεγχος για τις φυλές των ζώων, αν βόσκουν έξω και δεν είναι κλειδωμένα όλα μέρα στη μάντρα», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top