Άγνωστοι επιτέθηκαν σε περιπολικό του ΟΗΕ και προκάλεσαν ζημιές - Τράπηκαν σε φυγή

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε περιπολικό του ΟΗΕ και προκάλεσαν ζημιές - Τράπηκαν σε φυγή

Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) καταδικάζει την επίθεση από αγνώστους δράστες εναντίον περιπολικού οχήματος του ΟΗΕ το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου.

Ανακοίνωση από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ εντός της ουδέτερης ζώνης, περίπου τρία χιλιόμετρα ανατολικά από το Γέρι και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με όχημα με νότια κατεύθυνση.

Ενα όχημα περιπολίας του ΟΗΕ υπέστη ζημιές αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν ειρηνευτές, αναφέρει.

"Εσκεμμένες επιθέσεις που έχουν ως στόχο ειρηνευτές συνιστούν σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ χαιρετίζει την ενδελεχή έρευνα που διεξάγεται από τις τοπικές αρχές και τις καλεί να οδηγήσουν γρήγορα τους δράστες στη δικαιοσύνη", τονίζει.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ σημειώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και έχει εντείνει τις περιπολίες από τις ειρηνευτικές δυνάμεις στην περιοχή για να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE