ΕΛΛΑΔΑ

Κάμερον: Ψήφος για το ευρώ το δημοψήφισμα

Κάμερον: Ψήφος για το ευρώ το δημοψήφισμα

Το διακύβευμα του ελληνικού δημοψηφίσματος είναι η συνέχιση της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εκτίμησε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Μιλώντας στο Radio 4 του BBC ο κ. Κάμερον ρωτήθηκε αν το δημοψήφισμα της Κυριακής θα είναι στην ουσία μία ψηφοφορία για το αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. «Νομίζω ότι σε αυτό θα καταλήξει», ήταν η απάντησή του.

Όπως πρόσθεσε, αν οι Έλληνες ψηφίσουν «Ναι», τότε θα ψηφίζουν υπέρ του είδους της συμφωνίας που προτείνουν οι θεσμοί. «Αν ψηφίσουν ‘όχι’, το βρίσκω δύσκολο να δω πώς αυτό συνάδει με την παραμονή στο ευρώ, επειδή θα προέκυπτε, νομίζω, μία πολύ σημαντική πτώχευση και ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα».

Σημείωσε δε ότι «είναι προς συμφέρον της Βρετανίας να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης, η οποία θα φέρει την ασφάλεια που θέλουμε να έχουμε».

Ο κ. Κάμερον είπε επίσης ότι ομάδα της Ντάουνινγκ Στριτ προετοιμάζεται εδώ και μήνες για την πιθανότητα ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη και ότι οι «τελευταίες πινελιές» θα μπουν σε αυτό το σχέδιο σε συνάντηση εντός της ημέρας. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο –αυτό σημαίνει να συμβουλεύσουμε τους Βρετανούς τουρίστες, να φροντίσουμε τους Βρετανούς συνταξιούχους και τους ανθρώπους που λαμβάνουν επιδόματα και ζουν στην Ελλάδα, καθώς και να διαχειριστούμε θέματα των ελληνικών τραπεζών», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top