ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροπορικά εισιτήρια: Τα μέτρα που θα παρθούν για να μην ακριβύνουν κι άλλο

Αεροπορικά εισιτήρια: Τα μέτρα που θα παρθούν για να μην ακριβύνουν κι άλλο

Για το πώς θα γίνει συγκράτηση τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια και για τα μέτρα που θα παρθούν, μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλή Μέρα, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος. 

Αρχικά ανέφερε, «Το Υπουργείο εδώ και αρκετό καιρό έχει προβεί είτε σε δράσεις, είτε σε πρωτοβουλίες, είτε σε κάποια σχέδια κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες τα οποία είναι σε ισχύ και έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας στις αερομεταφορές, να βοηθήσουν στις αεροπορικές να κρατήσουν ή και να ενισχύσουν το φυσικό τους πρόγραμμα και την αεροπορική συνδεσιμότητα και σίγουρα να κρατηθούν οι τιμές ή οι τυχόν αυξήσεις που μπορεί να προκύψουν από την αύξηση στη τιμή των καυσίμων ή άλλου είδους αυξήσεις».

Πρόσθεσε, πως ήδη έχουν παρθεί κάποια μέτρα. Εξήγησε «για παράδειγμα έγινε απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών εδάφους, μια αγορά η οποία ήταν μονοπωλιακή μέσα στο αεροδρόμιο, πλέον με διάταγμα είναι ανοιχτή για όλους και έχει ήδη αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα καθώς ένα σημαντικό κόστος θα μειωθεί λόγω του ανταγωνισμού μέχρι και 40%».

Καταληκτικά, τόνισε πως είναι σε ισχύ διάφορα σχέδια κινήτρων. Συγκκεριμένα διευκρίνισε, «αυτό που έχουμε το Υπ. Μεταφορών μαζί με την HERMES, το σχέδιο στήριξης για επανέναρξη των πτήσεων μετά τον κορωνοιό και ετοιμάζονται κάποια άλλα για να έχει συνέχεια για να επιτευχθούν οι στόχοι μας που είναι να κρατήσουμε την αεροπορική συνδεσιμότητα στα καλά επίπεδα που είναι τώρα, να κρατήσουμε την ανταγωνιστικότητα μας και να απορροφήσουμε τυχόν αυξήσεις στα εισιτήρια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top