ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 15 έργων για αναβάθμιση δημόσιων σχολείων από το Ίδρυμα Γιάννης Χριστοδούλου

Χρηματοδότηση 15 έργων για αναβάθμιση δημόσιων σχολείων από το Ίδρυμα Γιάννης Χριστοδούλου

Τη χορηγία 15 νέων έργων στην Κύπρο συνολικού ύψους €370.000 ανακοινώνει το Ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation (YCF), έργα που σχετίζονται με την υποστήριξη και αναβάθμιση των υποδομών αρκετών δημόσιων σχολείων της Κύπρου.

Σε ανακοίνωση του, το Ίδρυμα αναφέρει ότι οι χορηγίες, μεταξύ άλλων, αφορούν την αγορά νέου σχολικού εξοπλισμού, ειδικών λογισμικών, τις κτηριακές υποδομές και την ανάληψη κάλυψης του κόστους για μικρής κλίμακας κατασκευαστικών αναγκών των σχολικών μονάδων.

Ένα μέρος του χρηματικού ποσού που αφορά στις εξαγγελθείσες χορηγίες συγκεντρώθηκε στο Φιλανθρωπικό Εορταστικό Δείπνο που διοργάνωσε με επιτυχία το Ίδρυμα στις 8 Ιουλίου 2021, στη Λεμεσό. Το ποσό των €300.000 που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης κατανέμεται κατ’ αντιστοιχία σε όλα τα δημόσια σχολεία με ειδικές ανάγκες της Κύπρο για την κάλυψη των επιμέρους αναγκών τους. Ως εκ τούτου το ίδρυμα Γιάννης Χριστοδούλου (YCF), αφού έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, είναι πλέον έτοιμο να ξεκινήσει τα διάφορα έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ένα από τα 9 ειδικά σχολεία χορηγείται με 33.333 ευρω για την κάλυψη των παρακάτω αναγκών:

Ειδικό Σχολείο Ευαγγελισμός (Λευκωσία) - Κατασκευή χαλύβδινου στεγάστρου στην είσοδο του σχολείου, για την προστασία των μαθητών από τη βροχή και τον ήλιο.

Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας (Λευκωσία) - Κατασκευή μιας εξ ολοκλήρου νέας αίθουσας αποκλιμάκωσης, η οποία θα παρέχει στους μαθητές ένα ασφαλές περιβάλλον για να απαλλαγούν από την ένταση και το άγχος, ώστε να επανέλθουν σε κατάσταση ηρεμίας.

Σχολή Κωφών (Λευκωσία) – Αγορά επαγγελματικών ηλεκτρικών συσκευών για τον εξοπλισμό του νέου εργαστηρίου μαγειρικής επαγγελματικής κατάρτισης του σχολείου που έχει ως στόχο να υποστηρίζει κωφούς μαθητές, ώστε να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Αναβάθμιση επίσης, του υπαίθριου αγωνιστικού χώρου με την αγορά και την τοποθέτηση ειδικού δαπέδου πολλαπλών αθλημάτων.

Ειδικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα (Λάρνακα) - Αγορά και εγκατάσταση του InnoWalk Pro, ενός ρομποτικού συστήματος θεραπείας και αποκατάστασης που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά με σοβαρές σωματικές αναπηρίες να στέκονται και να κινούνται, κάνοντας ασφαλή τη μετακίνηση με ίση κατανομή του βάρους τους.

Ειδικό Σχολείο Απόστολου Βαρνάβα (Λιοπέτρι Αμμοχώστου) - Αναβάθμιση των χώρων διδασκαλίας και εκπαίδευσης του σχολείου, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των προγραμμάτων φυσικής αγωγής και εργοθεραπείας με την αγορά νέου εξοπλισμού και λογισμικού ρομποτικής εκπαίδευσης.

Ειδικό Σχολείο Απόστολου Λουκά (Λεμεσός) - Αναβάθμιση των θεραπευτικών μονάδων του σχολείου με αγορά και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού όπως αυτόν της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας.

Ειδικό Σχολείο Παιδικού Αναρρωτηρίου Ερυθρού Σταυρού (Λεμεσός) - Αγορά νέου εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά με ΕΕΑ και στα παιδιά με αναπηρία.

Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστη (Πάφος) - Αναβάθμιση του εξωτερικού χώρου του σχολείου και τοποθέτηση νέου δαπέδου και εξοπλισμού.

Το YCF θα υποστηρίξει επίσης τους επόμενους μήνες τρία ακόμη έργα, αξίας άνω των 20.000€, αφιερωμένα σε παιδιά που έχουν ανάγκη:

Δημόσιος Παιδικός Σταθμός (Αλεθρικό) (5.000€), για αγορά και τοποθέτηση δαπέδων ασφαλείας στην παιδική χαρά του σχολείου.

Royal McDonalds House (€6.350) για αγορά και εγκατάσταση νέων συσκευών κουζίνας. Το σπίτι θα φιλοξενήσει οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια νοσηλεία.

Kaimakli After School Club (Παιδική Λέσχη Καϊμακλίου) για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της κουζίνας σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας–Τμήμα Masters που διοργάνωσε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top