ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας Πρωθυπουργός: Θα θέτω το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων σε κάθε ευκαιρία που δίνεται

Έλληνας Πρωθυπουργός: Θα θέτω το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων σε κάθε ευκαιρία που δίνεται

Απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, με τον Πρόεδρο του Φόρουμ, Μπόργκε Μπρέντε.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του κ. Ερντογάν για τα όσα δήλωσε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας κάνει λάθος αν θεωρεί ότι δεν θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και ότι δεν θα θέτει σε διεθνή ακροατήρια «το γεγονός ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη».

«Είχαμε μια συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο Ερντογάν και θεώρησα ότι ήταν μια καλή συνάντηση, αλλά έναν μήνα μετά είδαμε έναν πρωτοφανή αριθμό υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι απολύτως απαράδεκτη και θα θέτω αυτό το ζήτημα όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, μέχρι η Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ωστόσο, και τη σημασία του διαλόγου με την Τουρκία. «Είμαστε γείτονες, θα πρέπει πάντοτε να μιλάμε μεταξύ μας και να κρατάμε τα κανάλια του διαλόγου ανοικτά. Εμείς δεν θα είμαστε ποτέ εκείνοι που δεν θα μιλούν στους γείτονές τους», υπογράμμισε.

Ευρύτερα όσον αφορά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως τιμή για τον ίδιο και για τη χώρα την ευκαιρία που του δόθηκε να απευθύνει ομιλία στο Κογκρέσο.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν μια ισχυρή στρατηγική συνεργασία, η οποία πλέον επεκτείνεται από τα ζητήματα της άμυνας και σε αυτά της ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε τη σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ως νευραλγικού σημείου για την διαφοροποίηση της ενεργειακής προμήθειας όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για μια «ιστορική καμπή» που έχει αλλάξει την Ευρώπη. «Η Ευρώπη αποδείχτηκε ενωμένη και γρήγορη στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας που δεν έχουν προηγούμενο», ανέφερε. Παράλληλα, τόνισε ότι πλέον μέσα από τις νέες αυτές συνθήκες η Ευρώπη ωθείται να σκεφτεί το ζήτημα της στρατηγικής της αυτονομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top