Τουλάχιστον 12 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Τουλάχιστον 12 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η τζιχαντιστική οργάνωση στο κανάλι της στο Telegram.

Τρεις εκρήξεις κατέστρεψαν τα τρία μικρά λεωφορεία στα οποία είχαν τοποθετηθεί βόμβες, και τα οποία βρίσκονταν σε διαφορετικές γειτονιές της Μαζάρ-ι-Σαρίφ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και άλλοι δεκαπέντε να τραυματιστούν, σύμφωνα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες υγείας.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας της επαρχίας Μπαλχ, τρεις γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών.

Παράλληλα οι αρχές επιβεβαίωσαν άλλη μια έκρηξη στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Πρόκειται για βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και είχε στόχο ένα τζαμί. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών της Καμπούλ ανάρτησε στο Twitter απολογισμό με πέντε νεκρούς και 22 τραυματίες από την έκρηξη στο τζαμί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στο highway: Νεκρός ο 70χρονος Σάββας – Παρασύρθηκε από όχημα ενώ εργαζόταν

Τραγωδία στο highway: Νεκρός ο 70χρονος Σάββας – Παρασύρθηκε από όχημα ενώ εργαζόταν

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ο 70χρονος εργάτης Σάββας Ιωάννου, από την Πάφο, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, ενώ εκτελούσε εργασίες σήμανσης του δρόμου, μαζί με συναδέλφους του.

BEST OF TOTHEMAONLINE