ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Κλειδώνει» η κατάργηση της μάσκας – Αυτή είναι η ημερομηνία που την «πετάμε»

«Κλειδώνει» η κατάργηση της μάσκας – Αυτή είναι η ημερομηνία που την «πετάμε»

Την πρόταση για αναστολή υποχρέωσης για χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένων χώρων που θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι νοσοκομεία κλειστές δομές, γηροκομεία και άλλα κέντρα φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, θα καταθέσει αύριο Παρασκευή στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, δήλωσε, αρμόδια πηγή του Υπουργείου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν αποφασιστεί το μέτρο αναμένεται να καταργηθεί από την 1η Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη.

Ύστερα από τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ της κατάργησης του μέτρου για την προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους με προϋποθέσεις, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα θα ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο αύριο Παρασκευή την άρση του μέτρου, που εφαρμοζόταν για δύο χρόνια στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σημειώνεται ότι υπάρχει και μερίδα επιστημόνων που εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει ακόμη να εφαρμοστεί, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση είναι ρευστή και κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει περαιτέρω με την πανδημία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top