Εντοπίστηκαν 2 σκάφη με 62 παράτυπους μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο - Συνελήφθησαν 5 πρόσωπα ως διακινητές

Εντοπίστηκαν 2 σκάφη με 62 παράτυπους μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο - Συνελήφθησαν 5 πρόσωπα ως διακινητές

Γύρω στις 3.30 χθες το απόγευμα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν ξύλινο σκάφος το οποίο βρισκόταν 14 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο στην επαρχία Αμμοχώστου. Στο σκάφος επέβαιναν 26 πρόσωπα (19 άντρες, 3 γυναίκες και 4 ανήλικα παιδιά).

Την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα γύρω στις 5.30 το απόγευμα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν δεύτερο ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 36 πρόσωπα (26 άντρες, 3 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά).

Όλα τα πιο πάνω πρόσωπα οδηγήθηκαν με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας όπου κατά τη διάρκεια του έλεγχου που ακολούθησε, συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων, πέντε πρόσωπα (δύο 28χρονοι, ένας 19χρονος, ένας 38χρονος και ένας 22χρονος) οι οποίοι φέρονται να είναι οι χειριστές των δύο σκαφών.

Οι πέντε συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ τα υπόλοιπα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας Πουρνάρα.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE