Ερντογάν: «Η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει τη λάθος πορεία στο Αιγαίο»

Ερντογάν: «Η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει τη λάθος πορεία στο Αιγαίο»

«Η Τουρκία προσπαθεί να σταματήσει τη λάθος πορεία. Λέμε σταματήστε στη Μεσόγειο, σταματήστε στο Αιγαίο», δήλωσε ο Τούρκος κατά τους προκλητικούς εορτασμούς για τη άλωση της Κωνσταντινούπολης που πραγματοποιήθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ το οποίο έγινε εθνικό πάρκο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στους εχθρούς της Τουρκίας - όπως είπε - ανέφερε : «Αυτοί που τρέφουν εχθρότητα, αυτοί που τυφλώνουν τα πάθη τους, ως εχθρός μου… έι εχθρέ μου, εσύ είσαι η ταχύτητά μου, σε χρειάζομαι μέρα νύχτα».

Ο Ταγίπ Ερντογαν εξέφρασε την περηφάνια της χώρας του για την άλωση της Κων/πολης: «560.000 άνθρωποι στέκονται μπροστά μου αυτήν την ημέρα που γιορτάζουμε την 569η επέτειο από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Τι όμορφοι άνθρωποι που είστε», ανέφερε.

Όπως είπε «μια εποχή κλείνει, μια εποχή ανοίγει. Χαιρετίσματα στους προγόνους που άνοιξαν και έκλεισαν την εποχή».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι «ο Πορθητής έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας με το γεγονός ότι έχει κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη, η οποία ήταν πάντα κόρη οφθαλμού. Αυτή η κατάκτηση, η μητέρα των κατακτήσεων, να είναι ευλογημένη για πολλούς αιώνες. Ο Θεός να ευλογεί τον Πορθητή».

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «ο Μωάμεθ ο Πορθητής, που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησε τα όνειρα των μουσουλμάνων για 7 αιώνες, έθαψε τα όνειρα του Βυζαντίου στην ιστορία.

Μπαχτσελί: Οι μετασεισμοί Βυζαντίου επιβίωσαν μέχρι σήμερα

Προηγήθηκε ομιλία και του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος και εταίρου του Τούρκου Προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος είπε ότι «η Κωνσταντινούπολη είναι το μετάλλιο της περηφάνιας μας».

«Η πίστη μας είναι η κλειδαριά μας που έκανε τον Μωάμεθ μας Πορθητή της Κωνσταντινούπολης και εξόπλισε την Αγία Σοφία με το φως της αποστολής. Η κατάκτηση δεν γίνεται μόνο με το σπαθί, είναι πρώτα και κύρια ένα ταξίδι της καρδιάς», είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Υποστήριξε ότι «τα χτυπήματα του τουρκικού έθνους με μαστίγιο στο Βυζάντιο ταρακούνησε τις ηπείρους και οι μετασεισμοί έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE