ΤΑΞΙΔΙΑ: Η Ιταλία αίρει την υποχρέωση των ταξιδιωτών να προσκομίζουν υγειονομικό πάσο

ΤΑΞΙΔΙΑ: Η Ιταλία αίρει την υποχρέωση των ταξιδιωτών να προσκομίζουν υγειονομικό πάσο

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως προχωρά στην άρση από αύριο Τετάρτη της υποχρέωσης των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19, πρόσφατης ανάρρωσης από τη νόσο ή αρνητικού τεστ για τον SARS-CoV-2 προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στην επικράτεια.

Η υποχρέωση να προσκομίζεται υγειονομικό πάσο για την είσοδο στη χερσόνησο «δεν θα παραταθεί» πέραν της 31ης Μαΐου, διευκρίνισε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από την πανδημία του νέου κορονοϊού στις αρχές του 2020, επέβαλε ορισμένους από τους αυστηρότερους περιορισμούς, ιδίως την υποχρεωτική προσκόμιση υγειονομικού πάσου στον κόσμο της εργασίας.

Όμως, με τη μείωση των μολύνσεων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, η πλειονότητα των μέτρων που επέβαλε η Ρώμη έχει πλέον αρθεί, αν και οι μάσκες παραμένουν ακόμη υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

Χθες Δευτέρα οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν σε 24 ώρες 62 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και 7.537 κρούσματα του SARS-CoV-2. Από την εκδήλωση της κρίσης, η Ιταλία μετρά 166.631 θανάτους εξαιτίας της νόσου, κατά τους επίσημους αριθμούς. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τη Βρετανία, και τον όγδοο βαρύτερο στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.