ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκαναν ότι ήθελαν με τις προσφορές στον ΟΚΥπΥ – «Ιδιάζουσα» σχέση με εργολάβο - Η περίπτωση της νέας ΜΕΘ στο ΓΝ Λευκωσίας

Έκαναν ότι ήθελαν με τις προσφορές στον ΟΚΥπΥ – «Ιδιάζουσα» σχέση με εργολάβο - Η περίπτωση της νέας ΜΕΘ στο ΓΝ Λευκωσίας

Σε συγκεκριμένο αρχιτέκτονα ανατέθηκε η ετοιμασία της μελέτης και επίβλεψης των εργασιών για τη νέα ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται σε ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον ΟΚΥπΥ, που εξασφάλισε το ThemaOnline πριν τη δημοσιοποίησή της, το θέμα έφερε στην επιφάνεια για πρώτη φορά η Ελεγκτική το 2020. Όπως σημειώνεται, η ανάθεση έγινε απευθείας από τον Οργανισμό, χωρίς τη τήρηση οποιαδήποτε διαδικασίας προσφορών.

Παράλληλα, ανέλαβε την κατασκευή του έργου συγκεκριμένος Εργολάβος, με τη ζήτηση προσφορών από τρεις εργοληπτικές εταιρείες, με διαδικασία ωστόσο, όπως αναφέρεται στην Έκθεση της Ελεγκτικής, που δεν διασφάλιζε καμία ανάπτυξη στοιχειώδους ανταγωνισμού.

Μάλιστα, ούτε την περίπτωση του Αρχιτέκτονα αλλά ούτε του Εργολάβου, δεν ακολουθήθηκαν οι σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων που προβλέπονται για τέτοιες κατεπείγουσες καταστάσεις, ενώ η Ελεγκτική συμπεραίνει πως υπήρξε πλήρης παράκαμψη του ΔΣ του Οργανισμού.

«Ιδιάζουσα» σχέση με εργολάβο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τότε Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ αποφάσισε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό και ακολούθως συμμετείχε στην αξιολόγηση της προσφοράς Εργολάβου με τον οποίο είχε ιδιάζουσα σχέση, όπως αναφέρεται την έκθεση, κατά παράβαση των γενικών αρχών διοικητικού δικαίου.

Ακόμη, δεν είχαν εξετασθεί εναλλακτικές μέθοδοι για τον τρόπο υλοποίησης του έργου ούτε είχε γίνει προκαταρτική έρευνα αγοράς και εκτίμησης του κόστους του έργου πριν την διαδικασία ανάθεσης.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε ενημερώσει τον Γενικό Εισαγγελέα για τα ευρήματά της στις 20/10/2020. Με τη σειρά του, στις 19/1/2021, ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε διερεύνηση του θέματος. Όπως αναφέρεται στην Έκθεση, μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Αστυνομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top