Το Ιράν μετακίνησε το ελληνικό τάνκερ Delta Poseidon

Το Ιράν μετακίνησε το ελληνικό τάνκερ Delta Poseidon

Το Ιράν μετακίνησε το ελληνικό τάνκερ Delta Poseidon από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του νησιού Λαράκ στο βορειότερο νησί Κεσμ του Περσικού Κόλπου.

 

Το ελληνικό τάνκερ Delta Poseidon, που κρατείται από τις ιρανικές λιμενικές αρχές, μετακινήθηκε από το λιμάνι του νησιού Λαράκ στο βορειότερο νησί Κεσμ. Στο Λαράκ συνεχίζει να βρίσκεται ελλιμενισμένο το άλλο ελληνικό τάνκερ, με την ονομασία Prudent Warrior.

Την πληροφορία μετέδωσε με σχετική ανάρτησή της μέσω twitter η ιστοσελίδα TankerTracker.com, η οποία παρακολουθεί την κίνηση των πετρελαιοφόρων ανά τον κόσμο.

Δεν έχει καταστεί σαφές εάν η συγκεκριμένη απόφαση των ιρανικών λιμενικών αρχών αποτελεί αποτέλεσμα παρασκηνιακών διπλωματικών ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την αποδέσμευση των δυο ελληνικών τάνκερ ή αποτελεί ένδειξη περαιτέρω έλλειψης ευελιξίας εκ μέρους της Τεχεράνης.

Τα δυο ελληνικά τάνκερ απέχουν τώρα απόσταση μικρότερης του ενός ναυτικού μιλίου μεταξύ τους.

Οι λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού Λαράκ αποτελούν από το έτος 1987 έναν απο τους κεντρικότερους κόμβους εξαγωγής πετρελαίου του Ιράν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Τριμελή επιτροπή έχει ορίσει ο Έφορος Φορολογίας, προκειμένου να εξετάσει το υλικό που διαβιβάστηκε από την Αρχή κατά της Διαφθοράς αναφορικά με τις καταγγελίες και τα ευρήματα που συνδέονται με το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE