ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος: Το ΑΚΕΛ θα μελετήσει προτάσεις για επίλυση προβλημάτων των περιπτεριούχων

Άντρος: Το ΑΚΕΛ θα μελετήσει προτάσεις  για επίλυση προβλημάτων των περιπτεριούχων

Προτάσεις προς τη Βουλή και τα αρμόδια Υπουργεία για τα προβλήματα των περιπτεριούχων θα προωθήσει το ΑΚΕΛ που θα ασχοληθεί επισταμένα με τα προβλήματα του κλάδου, όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ του κόμματος μετά από συνάντηση με τον Νέο Σύνδεσμο Περιπτεριούχων (ΝΕ ΣΥ ΠΕ).

Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι τον Σεπτέμβριο θα μελετήσουν τα ζητήματα που του έθεσε η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, σε διαβούλευση και μαζί του, και θα προωθήσει προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων, τα οποία – όπως του ανέφεραν – αφορούν την πώληση καπνικών προϊόντων, την αδειοδότηση πώλησης αλκοολούχων ποτών, προβλήματα στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και τα ωράρια των καταστημάτων.

Πρέπει να υπάρξει μια συνολική προσέγγιση για να είναι αποτελεσματική και η αποσπασματική προσπάθεια επίλυσης δεν θα αποδώσει, πρόσθεσε. “Είναι προφανές ότι οδηγούνται τα περίπτερα σιγά σιγά σε κλείσιμο. Δεν συμμερίζομαι την άποψη που λέει ότι οδηγούνται σε κλείσιμο γιατί δεν έκαναν καλό σχεδιασμό, ούτε την άποψη ότι τα μικρά καταστήματα πρέπει να κλείσουν και να μείνουν μόνο οι μεγάλες υπεραγορές ή τα μεγάλα καταστήματα”.

 

Οι μικρομεσαίοι έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα για να φτάσει η κυπριακή οικονομία στο σημείο που βρίσκεται, είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και θα πρέπει να στηριχτούν για να μπορέσουν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά συμβάλλοντας περαιτέρω στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Το κράτος πρέπει να σταθεί με ιδιαίτερη προσοχή και να επιχειρήσει συνολική επίλυση των προβλημάτων τους, σημείωσε.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Ξιναρής αναφέρθηκε σε τρία σημαντικά προβλήματα που αφορούν τα καπνικά προϊόντα, τις πολεοδομικές άδειες και τα ωράρια. Για τα καπνικά προϊόντα είπε ότι μετά την ψήφιση της νομοθεσίας για την υποχρεωτική αναγραφή των τιμών είναι έρμαιο των εταιρειών, των χονδρεμπόρων ή βιομηχάνων που μπορούν να καθορίσουν και την λιανική και την χονδρική τιμή και “ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσουν το ποσοστό κέρδους ή να το μειώσουν στο ελάχιστο”.

Για τα ωράρια, ανέφερε, ότι δεν αρκεί να ρυθμιστεί μόνο το θέμα της Κυριακής, αλλά το πρόβλημα θα λυθεί εάν το κράτος και η Βουλή εγκύψουν σε αυτό. “Εμείς το εντοπίζουμε στην άναρχη ανάπτυξη πολεοδομικά καθώς και στην απώλεια της ταυτότητας των μικρών επιχειρήσεων”. Ο καθένας σήμερα, εξήγησε, μπορεί να πωλεί ότι θέλει ανεξάρτητα με το τι είναι, βενζινάδικο, φαρμακείο, περίπτερο κτλ.

Για τα προβλήματα με τους Δήμους ο κ. Ξιναρής είπε ότι οι Δήμοι αδειοδοτούν κατά το δοκούν ή οδηγούν στα δικαστήρια ιδιοκτήτες περιπτέρων που έκαναν μια μικρή προσθήκη στα περίπτερα π.χ για την τοποθέτηση των εφημερίδων εδώ και πολλά χρόνια.

“Ευτυχώς σήμερα βρήκαμε την ανταπόκριση από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και ας ελπίσουμε ότι θα οργανωθεί μια ομάδα που θα μελετήσει τα προβλήματα του κλάδου”, κατέληξε ευχόμενος να βρεθούν λύσεις που θα ικανοποιούν τον κλάδο και θα συμβάλλουν στην επιβίωσή του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top