ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μας τα γύρισε ο Ομήρου: Το επεισόδιο στην Επ. Θεσμών δεν έπρεπε να αποτελέσει θέμα καταγγελίας στην Αστυνομία

Μας τα γύρισε ο Ομήρου: Το επεισόδιο στην Επ. Θεσμών δεν έπρεπε να αποτελέσει θέμα καταγγελίας στην Αστυνομία

Τα όσα έχουν γίνει στην Επιτροπή Θεσμών δεν έπρεπε να αποτελέσουν θέμα καταγγελίας στην Αστυνομία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου απευθύνοντας έκκληση και προτροπή, όπως είπε, “να υπάρξει μεταξύ των συναδέλφων μια διαδικασία, να δοθούν εξηγήσεις”.

Τόνισε πάντως ότι αν είναι επιθυμία οποιουδήποτε Προέδρου κόμματος αυτό το θέμα να συζητηθεί στην καθιερωμένη σύσκεψη αρχηγών στο γραφείο του, αυτό θα γίνει.

Ο κ. Ομήρου είχε κληθεί να σχολιάσει επιστολή που έλαβε από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ με την έκκληση το θέμα να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

Η δική  μου προσπάθεια, είπε,  είναι το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί κατά τρόπο που να διαφυλάσσει και τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, αλλά και την ανάγκη να υπάρχει συναδελφική συνεργασία μακριά από όποιες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν προς τον κοινοβουλευτισμό και προς την ανάγκη να υπάρχει αυτή η συνεργασία.

Σχόλιο ζητήθηκε και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Νίκο Νικολαϊδη ο οποίος τόνισε από την αρχή ότι θα προτιμούσε να μην προέβαινε σε δηλώσεις και ότι με λύπη θα πει αυτά που έχει να πει.

Ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι το συγκεκριμένο συμβάν συνέβηκε μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης της  επιτροπής και ότι τα όσα διαδραματίστηκαν “είναι παντελώς απαράδεκτα και καταδικαστέα”.

“Το επεισόδιο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε κανόνα που διέπει και θα πρέπει να διέπει την επιβαλλόμενη κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Θεωρώ ότι είναι ευθύνη όλων μας και κυρίως των εμπλεκομένων, με ενέργειές μας να συμβάλουμε όλοι αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της τρωθείσας κοινοβουλευτικής τάξης και στην επικράτηση και διασφάλιση του επιβαλλόμενου κλίματος συνεργασίας και αλληλοσεβασμού μεταξύ των Βουλευτών”, είπε ο κ. Νικολαϊδης.

 

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού χαρακτήρισε λυπηρό το συγκεκριμένο συμβάν, σημειώνοντας ότι υπάρχει καταγεγραμμένη η κασέτα “η οποία ξεκαθαρίζει πλήρως το σκηνικό  για το ποιος και τι έχει γίνει”.

 

“Θεωρώ ότι ναι δεν θα έπρεπε να είχε εμπλακεί η Αστυνομία, επαναλαμβάνω ότι υπάρχει καταγεγραμμένο στη Βουλή των αντιπροσώπων, ξέρετε ότι ηχογραφούνται οι συνεδρίες για σκοπούς πρακτικών από τους στενογράφους, οπότε όποιος θέλει πραγματικά να δει τι έγινε και να δει την αλήθεια μπορεί να ανατρέξει στο ηχογραφημένο περιεχόμενο το οποίο είναι εκεί και υπάρχει”, ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και τη Γενική Διευθύντρια έχει ζητήσει να διασφαλιστεί το υλικό αυτό.

Θεωρώ, κατέληξε, ότι ατυχή επεισόδια, κάτω από την συγκεκριμένη πίεση που μπορεί να υπάρχει , δεν θα πρέπει να οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top